Affärsman från Fastlandskina kom till Sverige för att se Shen Yun
Shen Yun Divine Performing Arts lockade till sig lokalbefolkning och även kineser, bland annat från Fastlandskina. (Foto: Jan Jekielek/ The Epoch Times)


För två år sedan såg affärsmannen He en video från NTDTV: s Chinese New Year Spectacular och har sedan dess hoppats få se föreställningen i verkligheten. Den 20 mars fick han möjlighet att se premiären av Divine Performing Arts Chinese Spectacular i Stockholm.

Efter föreställningen använde han sig av två ord för att sammanfatta sina känslor:

– Klar och genomskådande!

Han sade därefter:

– Det är så klart och sött, precis som det rena naturliga vattnet i norra Sverige. Musiken var väldigt trevlig att lyssna till och det får mig att känna att min själ är så ren. Denna föreställning uppvisade himlens storartade sätt. Gudars väg till himlen. Trots att vägen till himlen är ganska krokig så har Gud ändå redan stakat ut den.

Dansnumret Kvinnan på månen berörde He som tror på Gudar och Buddhor.

– Kineserna har haft bra och dåliga dagar tidigare. Gud löste dessa katastrofer för människorna. Historiska berättelser har berättat för oss att människan inte kan vanhedra Buddha eller Gudar utan att det blir karmisk återgäldning, sade He.

He fortsätter:

– Alla Spectaculars nummer har mycket djupa innebörder och principer på grund av Kinas 5000-åriga historia och kulturella bakgrund. Chinese Spectacular visar inte bara upp Gudar utan låter också världen få höra och se Guds röst och ord.

Han fortsätter:

Han har upplevt den stora kulturrevolutionen och säger:

– Jag trodde att kulturrevolutionen var rätt på den tiden men senare förstod jag att den var fel. Jag bevittnade personligen 4 juni-massakern. Min familj led enorma förluster. Kontentan av det hela är att man inte kan gå emot himlens vilja. Det verkar som om det kinesiska kommunistpartiet är väldigt starkt nu men historien kommer att visa att rättvisan kommer att segra över ondskan till slut.

 Han är en beundrare av den berömde tenoren Guan Guimin och den 20 mars fick han personligen se hans sångframträdande.

Jag har sådan tur som har möjlighet att få se Chinese Spectacular och ännu mer lyckosam som har fått lyssna till Guans framträdande, han sjöng bättre än någonsin. Han är så behaglig att höra på! Jag hoppas att Chinese Spectacular kan komma till Kina i framtiden så Guans alla fans återigen kan höra honom sjunga.

 He är helt övertygad om att det kommer att ske snart.

– Till slut kommer det att bli så för folk vaknar upp allt eftersom. Jag tror inte det kommer att dröja länge innan Kina kommer att välkomna Chinese Spectacular.