Affärskonsult: ”Vackert och intressant”
Leif Trust uppskattade den eleganta showen i Århus Musikens hus.


Affärskonsulten Leif Trust från Århus tyckte Shen Yun gav en mycket vacker föreställning i stadens Musikens hus.

– Musiken var fantastisk och danserna så spektakulära, sade han

Han uppskattade den elegans som finns i showen; i danserna men också i de berättelser som gestaltades.

– Det är vackert och intressant, tyckte Leif Trust.

Det inslag som gjorde starkast intryck på Leif Trust hette Inget kan stoppa den gudomliga vägen och handlade om en familj som drabbas av den kinesiska regimens förföljelse av Falun Gong. En dag när mamman och dottern utför metodens stillsamma övningar i en park bortförs de av polis, mamman sätts i arbetsläger och där offrar hon allt för att skydda sin dotter.

– Jag besökte en gång det stora torget i Peking (Himmelska fridens torg) och upplevde en liknande situation. En hel folksamling fördes bort med våld av poliser. Det var en chockerande upplevelse och jag tänkte på den när jag såg numret.

Han menar att det är fråga om ett politiskt förtryck av folket i Kina. Men det fanns också hopp i den bild som målades upp, fick han veta av de båda presentatörer som introducerade numren.

Numret var så gripande eftersom situationen är så annorlunda i Kina än i västvärlden, där vi har frihet och ingen polisbrutalitet, menar han.

– Denna föreställning är fullständigt olik vår kultur. Jämfört med andra shower är den så vacker, färgerna och scenerierna gör det så fint.

Epoch Times är mediapartner till Shen yun performing Arts.