Advokat: ”Shen Yun kommer från det gudomliga”
Michael Quigley och Karuna Harber närvarade på Shen Yun Performing Arts föreställning på Long Performing Arts Center, i Austin, Texas, USA, den 26 december, 2014. (Foto: Sherry Dong/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts World Company hade premiär för sin 2015 års globala turné den 26 december på Long Performing Arts Center i Austin.

Michael Quigley, en partner i den internationella advokatbyrån Blake, Cassels & Graydon, slogs av skönheten, hoppet och djupet som Shen Yun visar, i motsats till världens bekymmer.

– Det faktum att man ser så mycket ljus, klarhet och hopp hos dessa dansare, ger en hopp om att det kan segra, att godhet kan råda på jorden. Där finns det här ljuset och det är mer kraftfullt, sade han.

– För mig ger det hopp om att godhet och det gudomliga kommer att segra över mörkret, inte bara i himlen utan även på jorden.

På den New York-baserade Shen Yuns webbsida förklaras: ”Shen Yun kan inte ses idag i Kina, där den traditionella kulturen nära nog gått förlorad. Men Shen Yun har blivit ett internationellt fenomen som bringat den gamla kinesiska kulturens mirakler till miljoner människor runtom vår jord.”

– Det här är skönhet, och det är den sanna skönheten som kommer från det gudomliga. Ateism kan inte producera den här sortens skönhet, sade Michael Quigley.

– Skönheten och budskapet inspirerar mig, tillade Karuna Harber, som är professionell dansare och lärare med en bakgrund i flera danstekniker. Hon var i sällskap med Michael Quigley på föreställningen. Karuna Harber är också en yogalärare och undervisar i meditation.

För Karuna Harber syns själen i föreställningen tydligt i dess namn, Shen Yun,

– Shen Yun, om de gudomliga rörelserna, de gudomliga dansarna, det är kärnan i denna show, sade hon.

Enligt Shen Yuns hemsida betyder Shen Yun skönheten hos gudomliga varelser som dansar.

”Klassisk kinesisk dans har hjälpt till att bevara den 5 000-åriga kinesiska kulturen. Den bygger på traditionell estetik och fördes en gång vidare bland folket, vid de kejserliga hoven och genom antika dramer. Den förfinades alltmer under årtusendena och utvecklades slutligen till den omfattande och distinkt kinesiska dansformen som vi känner idag”, förklaras det på Shen Yuns hemsida.

– Det är den gamla kulturen", tillade Karuna Harber.

– Det är den kultur av harmoni och som det sägs i programbladet i korthet – mod och medkänsla och insikt. Insikt om freden, lugnet och gudomligheten. Andlig insikt! utbrast Karuna Harber.

Harber ser Shen Yun som något som sänts "från ovan och bortom den här världen, men som förts in i denna värld. Och detta (Shen Yun) är riktigt framgångsrik på att porträttera det."

– De gör ett fantastiskt jobb, sade Quigley, och tillade:

 – Jag menar, det är bara så vackert, det är mycket inspirerande, och jag har aldrig sett den här sidan i den kinesiska kulturen. Jag uppskattar det verkligen nu. Det är vackert!

Kvällens föreställning gav Quigley inspiration "att vilja meditera och ansluta sig till det gudomliga, så att man också kan utstråla detta ljus i allt man gör, i sitt arbete. Och det är vad detta gör för mig."

– Det ger dig en annan motivation att göra det själv, att göra vad du kan göra på det högsta sättet, tillade han.

– Jag kommer definitivt att be min familj och mina vänner att se den. Det är den gudomligt inspirerade återfödelsen av den kinesiska civilisationen! sade Quigley.

Som dansare var Harber förtjust över föreställningens skönhet,

– Det är fantastiskt! Det är fantastiskt! Mycket imponerande! De är mästerliga i sitt hantverk … Alla har en mycket hög professionell nivå … graden av skicklighet var exceptionellt hög för alla, sade Harper.

Ljudet hos det forntida kinesiska två-strängade instrument, erhun, tilltalade Harber,

– Det var fantastiskt … så förtroligt, så mycket känsla, och en mästerlig behärskning av instrumentet, som en sång. Det var enastående.

Sherry Dong och Cheryl Casati rapporterade.

Den New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra danskompanier som uppträder samtidigt runt om i världen. Shen Yun kommer till Stockholm, Cirkus den 4-7 april 2015. För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

Översatt från engelska.