Advokat berörs av budskapet i Chinese Spectacular
Advokat Ladislav Vondrak med familj. (Juan Li/Epoch Times)


Advokat Ladislav Vondrak säger att han blev rörd över budskapet ‘sanning, godhet och tålamod’ i en av danserna i Chinese Spectacular. Vondrak kom för att se tisdagens matiné på Prags Congress Centre tillsammans med sin fru och sina två döttrar.

Vondrak talar om dansen ”Medvetenhetens kraft,” där de tre kinesiska tecknen för sanning, godhet och tålamod visas på bildkärmen bakom dansarna. Han tycker att det är värderingar som människor i samhället ofta glömmer bort.

– Så för mig var det en trevlig upplevelse, säger han.

Vondrak finner det är svårt att svara på frågor kring föreställningen så snart inpå upplevelsen.

– Det finns saker som behöver reflekteras över först och som man kommer att bära med sig inombords under lång tid framöver.

En av hans döttrar säger:

– Oh, det var vackert. Jag tycker om dans och sång och jag tyckte verkligen om sopranen. Hon var vacker och sjöng mycket klart. Det var helt perfekt. Jag tyckte om dansframträdandena, särkilt den med solfjädrarna.

Innan föreställningen skickade den kinesiska ambassaden ett brev till en tjeckisk TV-station för att försöka övertala reportrar att inte gå och se föreställningen. Försöket misslyckades och deras taktik avslöjades.

– Jag tycker verkligen det är synd för Kina själv eftersom kinesisk kultur är en del av Kina, det är viktigt för landet, säger Vondrak.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-11/67391.html