Abort - en människa eller bara ett foster?
Ett aborterat foster, åtta veckor efter befruktningen. Det motsvarar ofta graviditetsvecka tio, då graviditetsvecka utgår från menstruationens första dag. (Foto: MRO)


Vi är nog många som inte närmare tänkt igenom vad en abort i själva verket innebär.

Av en händelse såg jag ett nyhetsbrev från en svensk webbplats, MRO*, MänniskoRätt för Ofödda. Deras ofrånkomliga önskan om stöd trängde in i mitt hjärta och jag började läsa vad de hade att säga.

Läste först lite förstrött. Ännu ett gäng abortmotståndare, tänkte jag och undrade vad som komma skulle. Texten var lång men intressant och lättläst så jag fortsatte.

Av vilken orsak är en man så engagerad i dessa frågor, tänkte jag. Snart kom svaret. Killen hade varit militär och arbetat med sjukvårdsfrågor. Han skickades till ett sjukhus på praktik och hamnade på en abortklinik. En 20-årig ung man, som aldrig tänkt igenom dessa frågor hamnade mitt på slagfältet.

Efter att jag sett bilder på aborterade foster och läst webbplatsens och supportrars argument, och bemötandet från oförstående kritiker kan jag bara säga:

– All heder till dem som står upp för de som inte själva kan göra sin röst hörd.

Tack för att jag fick se sanningen och filmen om hur en abort görs. Den väckte mig och fick mig att förstå att det verkligen inte går att döda barn på det här sättet. De har sina egna liv. Liv, lika värdefulla som andras liv. Varför har det blivit naturligt att göra abort i Sverige?

Min mamma berättade för mig att jag egentligen skulle blivit en abort. Min mamma och pappa skulle till att skiljas när jag blev till och hon kände sig nästan tvingad av trycket från utomstående att göra det.

Tack mamma för att du inte gjorde det. Trots att min barndom inte var så lätt är jag idag oerhört tacksam för att jag fått leva och lära mig så mycket om människor och om livet. Utan alla svårigheter hade jag inte varit lika tacksam för livet.

Nu den 3 december fyllde du 64 år. Grattis Mor!

Not:
MRO () verkar för de oföddas rätt till liv.