Abba Seafood skänker mat till behövande
Företaget Allwin hjälper andra företag att minska på svinnet. De kör ut överflödiga produker och varor till de som verkligen behöver det. (Foto: Abba Seafood)


I Sverige är närmare 18 000 människor hemlösa och fattigdomen är ett problem som är svår att lösa för samhället. Detta är något som flera företag uppmärksammat och på Abba Seafood har man länge försökt hjälpa behövande människor i sitt närområde.

Genom det sociala företaget Allwin skänkte Abba Seafood under 2011 över 60 000 måltider till behövande runt om i Göteborg. Företagets anställda skänkte dessutom över 400 julklappar till utsatta barn.

”Du behöver inte gå längre än runt husknuten för att möta utsatthet”, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Abba Seafood i ett pressmeddelande. Att veta att vi med hjälp av Allwin har satt över 60 000 måltider på borden på härbergen, kvinnohem och soppkök är en härlig känsla. Och jag vet att jag inte är ensam om att känna så; våra medarbetares engagemang är rörande stort.

Sedan Allwin startade har Abba Seafood samarbetat med dem och är i dag det företag som levererar flest varor till organisationen. Andra stora bidragsgivare är 7eleven, Löfbergs Lila och Kraft Foods.

Simon Eisner grundade Allwin 2004 och är företagets vd. Hans önskan är att alla företag tog ansvar för matsvinnet. Över 600 000 ton mat per år slängs bara bort och Allwin vill minska det svinnet. Allwin hjälper företag att skänka överflödiga produker och varor med kort hållbarhetstid kvar till de som verkligen behöver det.

Allwin erbjuder den här tjänsten till företag i Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen.