Yogaläraren hittades styckad på sin balkong i Nederländerna
Den ryska yogaläraren Julia Leda hittades mördad i januari i år. Foto: Polisens bild/ Julia Leda/ Facebook


En 30-årig yogalärare i Haag har hittats styckad i en låda på sin balkong. Enligt Netherlands Times misstänks kvinnans sambo för dådet.

Julia Leda anmäldes saknad av sin 41-åriga sambo den 9 januari, och ett par dagar senare hittades kroppen styckad i bitar i parets hem. Mannen har gripits.

Grannarna och boende i området är chockerade av händelsen. Enligt Netherlands Times kände de flesta till paret, som ursprungligen kom från Ryssland, och man såg dem ofta vara ute och gå med sin yorkshireterrier. De verkade ”normala” enligt grannarna.

– En mycket trevlig kvinna, sade en frisör på samma gata till tidningen.

Julia Leda, som tidigare var bildlärare, öppnade sin yogastudio för ett drygt halvår sedan. Mordet ska ha skett i studion, och vittnen hade sett den gripna mannen lämna byggnaden täckt i blod och kliva in i en ambulans. Mannens skador ska enligt polis inte ha någon koppling till brottet.

41-åringen misstänks för att ha strypt kvinnan och sedan styckat henne i bitar. Han förvarade sedan kroppsdelarna i en låda på balkongen i parets gemensamma bostad, skriver Nederland Times. Han erkänner att han gömt kroppen, men säger sig inte känna till hur hon dog.

Enligt tidningen kunde mannen inte acceptera att Julia Leda tänkte lämna honom.

Nästa vecka kommer mannen för första gången höras i rätten.