Taxifärden blev en skräckupplevelse
En taxi kör på gatan i Tokyo den 2 september 2018. Foto: Richard Heathcote/Getty Images


En taxichaufför blev irriterad efter att en kvinnlig kund kritiserade hans körning. Det ledde till att han tryckte gasen i botten. Bilen ska ha gått i minst 130 kilometer i timmen, skriver VLT.

Det var i december 2017 i Västerås som händelsen inträffade. En man och en kvinna tog en taxi efter en julfest. Färden blev dock till en skräckupplevelse och de anmälde händelsen till både taxibolaget och polisen.

I förhör har de båda kunderna berättat att taxichauffören bliv irriterad när kvinnan kritiserade hans körning och ifrågasatte vilken väg han tog. Han kallade henne för ett skällsord och tryckte sedan gasen i botten.

Enligt kvinnan och mannen gick bilen i ”minst 130 km/h”. De sade också att taxichauffören åkte slalom mellan bilar och gjorde flera gånger panikinbromsningar för att undvika krockar.

Taxikunderna fick också hot uttalade mot sig som ”nu ska vi alla dö” eller ”vi ska alla dö ikväll”. Både blev väldigt rädda. Kvinnan har berättat att hon trodde att de skulle frontalkrocka och dö. Mannen kände sig också maktlös.

Taxichauffören har erkänt att mannens och kvinnans berättelse till stor del stämmer. Han säger att han blev irriterad och kränkt när kvinnan klagade på hans körning.

Han nekar dock att färden har gått så fort som kunderna har berättat. Enligt honom var det ironiskt sagt när han sade att de kommer att dö.

Målet har nu varit uppe i Västmanlands tingsrätt. Taxichauffören döms till olaga hot. Han ska också betala 8 000 kronor i dagsböter. Dessutom ska han betala 5 000 kronor till de två taxikunderna. Tingsrätten anser att hotet var allvarligt.

Val 2018 – Kriminalpolitik

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?