Sista delen i Tomas Tranströmers bibliografi ute


Med denna fristående fjärde del avslutas Tomas Tranströmers bibliografi. Boken omfattar huvudsakligen tiden 2014 till och med våren 2017.

Bibliografin innehåller bland annat en kronologisk verkförteckning, förteckningar över intervjuer, tonsättningar, utländska översättningar samt litteratur om Tomas Tranströmer. Här finns även en drygt hundrasidig presskavalkad, innehållande ett urval av recensioner, intervjuer med mera i sin helhet. Därmed är boken inte bara ett standardverk för forskare, utan även en mycket intressant textsamling för alla Tranströmerläsare och andra litteraturintresserade.

Lennart Karlström är bibliotekarie och har varit verksam som kultur- och bibliotekschef, senast i Arboga. Förutom de tre första delarna av denna bibliografi har han tidigare publicerat två bibliografier över Hjalmar Gullberg.

Ges ut på Carlsson Bokförlag, som startades 1983 och är inriktat på facklitteratur inom framför allt historia, litteratur, media, teater, etnologi, konst och design, resor och samhällsdebatt.