Martin Martinsson lämnar Musik i Syd
Martin Maritnsson. Foto: Charlotte Trippetti


Musik i Syds vd Martin Martinsson har bestämt sig för att lämna sin nuvarande befattning om ett år – den sista september 2018.

– Detta beslut är något jag och hela styrelsen verkligen beklagar. Vi hade hoppats att han skulle kunna stanna ytterligare något år, säger Jan Carlsson, styrelsens ordförande.

– Martins betydelse för Musik i Syd, för det regionala musiklivet i stort, och inte sällan även för branschdiskussioner på nationell nivå, kan inte nog understrykas.

Styrelsens arbetsutskott kommer nu att påbörja en process för att hitta en efterträdare.

– Vi har ett helt, intensivt år framför oss, som säkert kommer att innehålla flera nya och spännande initiativ och projekt av denne vd, ständigt i rörelse, säger Jan Carlsson.

Martin Maritnsson. Foto: Charlotte Trippetti

 

Fakta

Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.