Man som lidit av sömnstörningar i åratal finner en lösning – läkaren blir helt förbryllad
"Jag förstår inte"


"Jag kände en värme inuti mig. Jag hade inte haft en sådan känsla på många år. Jag insåg plötsligt vad jag hade hittat – jag hade hittat vägen hem”, sade Ohad, en ung israelisk man. Ohad var då 28 år, teknisk konsult för internet-sökmotorer och hade lidit av sömnstörningar i fem år. Trots att han såg ut som vanligt så upplevde han en oförklarlig trötthet och kände sig trött oavsett hur mycket han sov.

Ohads läkare sade till honom att det inte fanns någon effektiv behandling och rekommenderade honom en operation för att få en apparat installerad som skulle kontrollera hans sömn. Ohad ville dock inte ha en sådan operation. Han började leta efter information på internet om hur man kan förbättra sitt tillstånd.

Medan Ohad sökte hittade han en artikel på hemsidan Clearwisdom av en amerikan som praktiserade Falun Gong. Precis som Ohad brukade amerikanen känna sig trött hela tiden. Han hade också andra medicinska tillstånd och hade provat många olika typer av behandlingar och metoder, men hans tillstånd hade bara förvärrats.

Amerikanen provade sedan Falun Gong, även känd som Falun Dafa. Efter en kort tid försvann alla hans problem helt. Falun Gong, som är en andlig qigongmetod, bygger på principerna att vara sann, ha medkänsla och tolerans. Den innehåller också fem mjuka qigongövningar.

Ohad blev både förvånad och fascinerad.

Foto: minghui.org

Ohad hittade en övningsplats nära hemmet, lärde sig övningarna och började läsa huvudboken "Zhuan Falun", som fanns att tillgå gratis online. "Efter att jag började läsa böckerna och gjorde övningarna förändrades mitt liv och har inte varit detsamma sedan dess”, sade han.

Ett par veckor efter att Ohad börjat göra Falun Gong-övningarna åkte han till ett sömnlaboratorium för ett besök som han tidigare hade bokat. "Då var jag full av energi”, sade han. Läkaren genomförde provet och var efteråt mycket förvånad.

"Allt är bra. Jag förstår inte", sade läkaren.

Ohad visade henne sedan resultatet av en undersökning som gjorts fem år innan. Efter att ha jämfört resultaten från det tidigare resultatet och det nu aktuella fann läkaren det vara ännu mer otroligt. Det stod klart att Ohad tidigare hade haft en sömnstörning, men nu kände han sig som vanligt igen. 

Inte bara känslan av trötthet hade förändrats; han började se annorlunda på sig själv, andra människor och saker runt omkring honom.

"Jag brukade argumentera med min far, även om han var väldigt snäll mot mig. Jag har insett efter att ha börjat utöva Falun Gong att han försöker göra sitt bästa för att vara en bra pappa och att jag ska respektera honom och vara snäll mot honom. Nu har vårt förhållande verkligen förbättrats”, sade Ohad.

Genom att läsa otaliga böcker hade Ohad tidigare försökt förbättra sig på olika sätt, men han hade alltid misslyckats med att göra en genomgripande förändring. Efter att ha börjat utövat Falun Gong började Ohad mäta allt han gjorde mot principerna att vara sann, ha medkänsla och tolerans och alltid tänka på andra först.

När han stötte på en konflikt försökte han se inåt för att se hur han kunde förbättra sig.

 

"Innan jag blev en utövare, även om jag trodde att jag var en bra person, var jag faktiskt självisk och förolämpade andra ibland", sade han. "Sedan jag började praktisera Falun Gong har jag förstått att de saker jag brukade sträva efter inte var vad jag egentligen ville ha. Faktum är att det jag egentligen ville var att bli en bättre människa, och inte bara för egen del. Jag hade inte förstått detta tidigare."

Ohad fick snart mer kunskap om förföljelsen av Falun Gong i Kina. Från och med 1999 arresterades, torterades och dödades utövare i stor skala i Kina. Dessa samvetsfångar har också dödats för att man vill komma åt deras organ, i ett chockerande statligt sanktionerat program. Han tyckte det var skrämmande.

"Som jude vet jag att alla dessa saker som händer i Kina är så skrämmande och så chockerande att människor knappast kan tro att de är möjliga", sade han. "Detta liknar nazisternas massaker på judarna under andra världskriget."

Han hoppas att dessa slags grymheter och människors begränsade gensvar inte kommer att upprepas, så han försöker berätta för alla runt omkring honom om vad som händer i Kina.

Ohad reste senare till Washington DC tillsammans med Falun Gong-utövare från hela världen och deltog i parader och manifestationer för att protestera mot förföljelsen.

"När jag fick kännedom om förföljelsen av Falun Gong i Kina visste jag att jag inte kunde sitta overksam. Jag är villig att försöka mitt bästa för att göra vad jag kan", sade han. "Det här handlar om mänsklig värdighet och mänsklig frihet."

 

Fakta

Falun Dafa

Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, medkänsla och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.