Kamprads sista hälsning


Ikea har skickat ett brev från den bortgångne grundaren Ingvar Kamprad till samtliga medarbetare. Brevet beskrivs som en sista hälsning, där Kamprad säger tack och farväl.

"Kära hela Ikea familjen

Tack och farväl!"

Dessa ord på en storbildsskärm mötte medarbetare på Ikeas flaggskeppsbutik i Älmhult i morse. Orden inledde det brev som Ingvar Kamprad skrivit till samtliga företagets anställda och som fortsätter:

”Så är min egen saga slut. Ett fantastiskt liv, lite jobbigt ibland, men att under så många år ha fått vara tillsammans med världens bästa medarbetare överskuggar allt. Dessutom, att få ha en kär familj som alltid ställer upp.”

– Det var många som stannade till och tog in det fina som Ingvar har skrivit till oss. En varm och rörd känsla över detta, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig på Ikea.

En kondoleansbok vid ett fotografi på Ingvar Kamprad på Ikea-museet i Älmhult. Foto: Ola Torkelsson/TT/Arkivbild

Brevet som beskrivs som en sista hälsning där Kamprad säger tack och farväl, hittades i hans hem, skriver Smålandsposten.

Att skicka ut brevet var ett enkelt beslut, säger Anna Pilkrona Godden.

– Brevet är väldigt tydligt riktat till alla medarbetare. Så då vill vi följa Ingvars önskan och säkerställa att så många som möjligt nås av det, säger hon.

I brevet hyllar Kamprad bland annat det sunda förnuftet och uppmuntrar till kunskapsutbyte mellan äldre och yngre medarbetare.

”Lev väl. Ni står just i början – underbara framtid”, avslutar han.

Brevet som översatts till engelska för att kunna läsas av Ikeas sammanlagt 194 000 medarbetare skickades ut på onsdagen.

Ingvar Kamprad avled den 27 januari i år, 91 år gammal.

(TT)

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen