KKP-viruset: Medier i väst sprider Kinas propaganda
Publicerar okritiskt kinesiska regimens siffror
Personal desinficerar ett område på Tianhe-flygplatsen i den kinesiska staden Wuhan mot det nya coronaviruset, 17 mars 2020. Foto: Stringer/Getty Images.


Vi som är lite äldre vet sedan Sovjetunionens tid att siffror som kommunistregimer rapporterar är snarare kopplade till politiska beslut än den verkliga situationen.

När järnridån föll var vi många som trodde att det var slutet för kommunismen. Men ack så fel vi hade. Efter murens fall har Kina tagit över det forna Sovjetunionens roll som det främsta hotet mot den fria världen. Tanken från politiker och näringsliv har de senaste närmare 30 åren varit att om vi har ett utbyte och handel med Kina så kommer Kina att demokratiseras som västvärlden.

Det kan måhända vara den största missberäkningen i världshistorien. Man trodde att det kinesiska kommunistpartiet hade förändrats eftersom det började anamma kapitalism. Men, enligt ett kinesiskt uttryck: ”Det spelar ingen roll hur många gånger en orm ömsar skinn, det är ändå samma orm”.

Kina släpptes in i världshandelsorganisationen, WTO, och Kinesiska kommunistpartiet, KKP, har bara växt sig starkare och mer brutalt. Ormen är i det här fallet en ond röd drake som nu slutligen drar ner hela världen i avgrunden. Genom att häkta visselblåsare och mörklägga spridningen av ”KKP-viruset” (som vi på Epoch Times kallar Wuhans coronavirus på grund av att skulden till pandemin ligger hos KKP) bäddade KKP för den situation vi nu befinner oss i och för det som komma skall. För ingen tror väl att vi sett det värsta än?

Tyvärr publicerar medier i väst KKP:s nyheter som att det är riktiga nyheter, utan att ange för läsare eller tittare att så inte är fallet. Till exempel rapporterar man sedan den 19:e mars om ”inga nya inhemska smittade i Kina”. För den nyfikne väcker KKP:s siffror frågor: Kan det verkligen stämma att Italien har fler dödsfall än Kina? I Italien slog man larm utan fördröjning medan KKP mörklade det hela i närmare två månader. Italien har 60 miljoner invånare, Kina har närmare 1,5 miljarder invånare. Eller, är det rimligt att KKP stänger ner halva Kina och på så vis riskerar en ekonomisk härdsmälta för att ”endast” 2000 kineser dött? Eller, är Kinas ledare ett orakel? Frågan uppstår eftersom dagen efter att han beordrat alla att gå tillbaka till jobbet på grund av det trängda ekonomiska läget började siffrorna vika för att slutligen helt upphöra.

Medier i väst bör inte redovisa KKP:s siffror och sända propagandainslag från Kinas statstelevision utan att informera tittarna att det är just det – propaganda. KKP:s uppgifter reflekterar politiska beslut, inte den verkliga situationen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.