Insändare: Sätt värde på de äldre

Insändare

Syftet med ”Kära nästa generation” är att bevara och föra vidare tidlösa värderingar till de yngre generationerna. Välkommen med ditt bidrag. Foto Shutterstock


”Kära nästa generation” är en återkommande kategori där våra läsare från hela världen får utrymme att dela med sig av sin visdom och livserfarenhet till yngre generationer. Vi menar att en god moralisk grund och tidlösa värderingar som definierar rätt och fel kan gagna kommande generationer.

 

Min mammas rosa och vita pyjamas passade mig perfekt. Den var så mjuk. Varje gång jag hade den på mig, kunde jag riktigt känna henne krama om mig.Eftersom hon hade tappat mycket i vikt, fick jag ta över några av hennes kläder, sådana hon knappt hunnit använda. Men i takt med att hon fick mer och mer ont och läkaren ökade hennes medicinering, fick hon och jag det allt svårare att prata med varandra. När hennes hälsa försämrades började jag ångra hur jag tidigare betett mig. Varför hade jag inte spenderat mer tid tillsammans med henne? Varför hade jag inte ställt fler frågor och lärt mig mer om hennes liv?

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!