Hon hade dåligt humör och blev ofta sjuk – hon ber kusinen om hjälp och blir överraskad


Hon var känd som envis och hade kort stubin. Honglian, 39, från Macheng i Kina verkade tappa humöret utan någon uppenbar anledning, vilket skapade stress i hela familjen. Hennes sjukdomar var också påfrestande. När hon bad kusinen om råd började livet vända.

En gång eldade hon upp en ny tröja som hon hade gjort till sin man. Hon var arg över något, en småsak.

På grund av magproblem och gynekologiska sjukdomar fick hon ofta gå till läkare. Hon hade ont och hade det jobbigt.

En dag frågade Honglian sin kusin hur hon kunde vara så glad och lättsam. Hon verkade också bara bli yngre och yngre.

Kusinen svarade att hon utövade den andliga meditationsmetoden Falun Gong, också känd som Falun Dafa. Hon gjorde sitt bästa för att leva enligt metodens kärna – principerna sanning, godhet och tålamod. Hon gjorde också de fem övningarna varje dag. Kusinen berättade att det här verkligen hade varit bra för henne.

Falun Gong-utövare mediterar tillsammans. Foto: Dai Bing/The Epoch Times

Honglian bestämde sig 2002 för att också börja med Falun Gong. Tyvärr hade det kinesiska kommunistpartiet förföljt Falun Gong sedan 1999 och hade spridit lögner om utövare med hjälp av de statliga mediakanalerna. Utövare blev ofta arresterade, torterade och till och med dödade för att de vägrade att sluta med Falun Gong. Honglians äldre bror blev arg och försökte hindra henne från att utöva. Han sade också att han skulle rapportera deras kusin till polisen.

– Om du vågar rapportera vår kusin, så kommer jag att hamna i fängelse tillsammans med henne! sade Honglian. Så småningom tystnade hennes bror, eftersom han märkte att de två kvinnorna inte skulle sluta med den fredliga metoden.

Falun Gong-utövare mediterar tillsammans. Foto: Dai Bing/The Epoch Times

Honglian gjorde sitt bästa och med tiden blev hennes humör bättre. Hon började behandla andra vänligare, och hennes sjukdomar försvann. När familjen såg de här stora förändringarna berättade de för grannar och vänner. Många människor bröt sina kopplingar till det kinesiska kommunistpartiet när de fick veta mer om Falun Gong och insåg sanningen om den brutala förföljelsen.

Honglians föräldrar stöttade henne och om de såg en Falun Gong-affisch som hade kastats på marken plockade de upp den med en gång och satte upp den igen på en telefonstolpe i närheten. Även deras hälsa började förbättras.

En dag fick Honglian och hennes familj uppleva något ofattbart. Det var en sommarkväll 2007 och Honglian, hennes man, deras 12-åriga dotter och en 3-årig släkting åkte för att träffa släktingar. De åkte motorcykel och vägen var smal. Det fanns inga gatlampor i området.

I en del av byn kunde Honglians man inte se vägen och körde rakt ner i en stor fiskdamm. Honglian kunde inte simma och hamnade i mitten av dammen.

Vattnet strömmade in i munnen på henne, men samtidigt fick hon tanken att hon var en Falun Dafa-utövare.

 

I nästa ögonblick kände hon att fötterna tog vid något fast och hon kunde gå framåt. Hon såg barnen och drog dem nära sig. Hon tog sig fram till dammkanten i mörkret och det kändes lika lätt som att gå på fast mark. Kanten var hög, så Honglian ropade på hjälp. Snart kom bybor springandes för att hjälpa henne och barnen att komma upp ur dammen.

När byborna fick höra att Honglian inte kunde simma, blev de häpna över att hon hade kunnat ta barnen med sig på ett säkert sätt till kanten i en så djup damm med en halkig och gyttjig botten.

Under hela den här tiden flöt Honglians man i dammen, halvt vid medvetande. Som tur var klarade han sig också från att drunkna. De fiskade upp motorcykeln och det visade sig att det bara var avgasröret som hade blivit skadat.

När byborna fick höra att Honglian inte kunde simma, blev de häpna över att hon hade kunnat ta barnen med sig på ett säkert sätt till kanten i en så djup damm med en halkig och gyttjig botten.

– Det är bara för att jag utövar Falun Gong, sade Honglian.

Hon berättade att hennes lärare, grundaren av Falun Gong, skyddade henne.

 

Senare skrev hon ner sin berättelse och delade den på internet i hopp om att andra människor också skulle kunna hitta hopp och glädje i sina liv.

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen

Fakta

falun gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, godhet och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.