Hittar ett hus djupt inne i skogen och blir oroad


En tonåring var ute och gick i skogen med en kompis. Djupt inne i det här skogsområdet hittade han en byggnad. Men när han på skoj ropar in i den, blir han uppskakad av det han fick höra. Han ringde räddningstjänsten.

Många människor tycker om att ta långa promenader i skogen för att slappna av eller för att träna, och de förväntar sig ingenting särskilt med det. Men ibland dyker det upp något mycket viktigt när vi minst anar det.

I april 2017 tog engelsmannen Izaak Eglington-Watts en promenad med sin vän Emily Thompson i Plymbridge Woods.

Izaak Eglington-Watts för ungeför ett år sedan på Facebook

Nittonåringen njöt av promenaden när han och hans vän plötsligt kom på att de gick i en helt annan riktning, än den de hade plannerat.

Stigen de gick på ledde fram till en byggnad mitt i skogen och i väggen hade den en öppning som ledde till en djup kammare i marken. Av ren nyfikenhet fick Eglington-Watts för sig att gå fram till öppningen och ropa in i den.

– Hallå, hojtade han ett antal gången. Vad han var ute efter var att höra sin röst eka inne därinne.

Men han hade inte väntat sig, det som hände härnäst.

Izaak Eglington-Watts ropar in i byggnaden: Hallååå. Foto: SWNS TV/Screenshot

Eglington-Watts hörde ett ”hallå” inifrån hålet.

Eglington-Watts hörde ett svagt gensvar som överraskade och skrämde honom. Eftersom han inte visste vad han skulle göra eller varifrån ljudet kom, gick han tillbaka till Thompson som först inte trodde honom.

Det här mysteriet måste lösas beslöt tonåringen och spelade in en video där han försöker tala med personen som hade svarat på hans anrop.

På videon ropar Eglington-Watts till personen, ”Är du okey?” till vilket denne svarar att han behöver vatten.

Eglington-Watts springer tillbaka till Thompson. Han är oroad då mannen verkar behöva hjälp. Till slut kunde räddningstjänsten tillkallas och mannen räddas.

En lätt chockad Eglington-Watts utanför byggnaden där den saknade mannen återfanns. Foto: SWNS TV/Screenshot

Personen, vars namn var James Thompson, var nära att dö när Eglington-Watts hittade honom.

Mannen hade saknats en tid och hade suttit fast i det där hålet i mer än en vecka.

– Jag är verkligen förvånad över att han överlevde så  länge, sade Eglington-Watts till Storyful.

Oddsen att 19-åringen och hans vän skulle ta fel stig, för att kunna hitta mannen som befann sig i en sådan hemsk situation, är verkligen lika med noll.

Det verkar som att det finns en anledning till att saker händer. Tack vare att Eglington-Watts tog fel stig, kan James Thompson nu gå vidare i livet.