Göteborgs Symfoniker bjuder barnen på minikonserter
Foto: GSO


Nej, det är inte svenska campingförbundet som håller rikskonferens – det är små minikonserthus där musiker ur Göteborgs Symfoniker spelar och berättar för barnpubliken i husvagnarna. Lördag den 30 september är det dags igen för Kom in! som också besöker Sjumilahallen i Biskopsgården.

Kom in! skapades 2012 och blev en sådan succé att den upprepades 2014. Projektet blev också en av segrarna i den prestigefyllda musiktävlingen YEAH! Young EARopean Award 2013. De sex vinnarna fick dela på 40 000 euro.

Basisten Charles DeRamus var med vid premiären 2012:

– Det var verkligen fina möten. Barnen var så nyfikna och spontana och tyckte det var jättekul att få lyssna och känna på instrumenten, säger han.

Nu är det dags för den tredje upplagan, där barnen får en upplevelse alldeles nära musikern i husvagnen och sedan hela orkestern vid konserten i Stora salen.

Produktionen gästspelar även i och omkring Sjumilahallen i Biskopsgården samt ges som skolkonserter 26-29 september.


Sjumilahallen, Biskopsgården lördag 30 sept kl 11

Göteborgs Konserthus lördag 30 sept kl 15

KOM IN!

Göteborgs Symfoniker

Halldis Rønning dirigent

Lotta Sjölin Cederblom presentatör

(Svante Grogarn idé/koncept)

 

Fakta

Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, bildades 1905 och består idag av 109 musiker.Sedan 2013 är amerikanske Kent Nagano konstnärlig rådgivare och förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 etablerade sig orkestern efter internationella turnéer och drygt 100 skivinspelningar bland Europas främsta orkestrar. Denna utveckling tog ytterligare ett steg framåt med Gustavo Dudamel, chefdirigent 2007-2012, en av vår tids mest uppmärksammade dirigenter.