Eskalerande våld och dubbla måttstockar
Hotet från återvändande IS-terrorister
Bilden är en skärmdump från en video som påstås ha Islamiska staten (IS) som avsändare.


Justitieminister Morgan Johansson skrev som reaktion på det kallblodiga mordet i Malmö nyligen att alla tillgängliga resurser sätts in och att gärningsmännen ska jagas till världens ände om så behövs. Men det finns mycket som pekar på att detta endast är politisk retorik och att regeringen inte har någon egentlig avsikt att göra något åt Sveriges problem.

De flesta har säkert nåtts av nyheten att en småbarnsmamma blev till synes avrättad mitt på ljusa dagen i Malmö häromdagen. Många partiledare reagerade med bestörtning och lade snabbt ut sina kommentarer på sociala medier.

Ebba Bush Thor klargjorde att detta måste få ett stopp. Ulf Kristersson skriver på Facebook: "Jag blir ledsen, förbannad och djupt frustrerad. Men nu räcker det inte med politiska fördömanden, nu krävs konkret och snabb handling."

Morgan Johansson skrev på Twitter: "Vilka fega och avskyvärda odjur som ger sig på en nybliven mamma. Nu sätts alla tillgängliga resurser in för att gripa gärningsmännen så att de kan låsas in. De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa."

Det finns dock anledning att tvivla på att detta skulle vara något mer än just politiska fördömanden.

Det är något nytt i Sverige med kallblodiga avrättningar av kvinnor, där dessutom nyfödda barn är inblandade. Men vi vet att dessa saker har skett systematiskt runt IS-kalifatet i Syrien under många år. Vi vet också att just nu sitter tusentals IS-terrorister fängslade i Syrien efter att kalifatet fallit. Många av dessa har bevisligen gjort sig skyldiga till långt värre dåd än det vi nu såg i Malmö.

Svenska medborgare

Ett okänt antal av de fängslade IS-soldaterna är dessutom svenska medborgare eller har uppehållstillstånd i Sverige. USA:s president Donald Trump har flertalet gånger klargjort att Europa måste ta sitt ansvar för sina medborgare, identifiera dem och själva ställa dem inför rätta. Görs inte detta kommer de att släppas.

Sveriges position, vilket inkluderar både regeringen och oppositionen, är dock att man inte har något ansvar för dessa. Man kan fråga sig: varför bör inte även dessa kallblodiga mördare jagas till världen ände för att ställas inför rätta för de hemska brott de begått?

Sveriges position framstår allt annat än konsekvent. Vi vet att om vi inte tar vårt ansvar och börjar med att försöka identifiera de IS-krigare som just nu sitter i förvar, har vi sedan inte längre någon möjlighet att veta vilka av våra svenska medborgare som har gjort sig skyldig till dessa brott när de väl går fria.

Morgan Johansson skriver ju faktiskt: kallblodiga mördare kan inte få gå lösa. Varför dessa dubbla budskap? Varför är man så angelägen att lägga alla tillgängliga resurser på att jaga reda på en kallblodig mördare på svensk mark, medan man samtidigt medvetet låter ett hundratal minst lika kallblodiga mördare gå fria i Syrien?

Det geografiska avståndet kan rimligtvis inte heller vara avgörande i detta fall. De IS-terrorister som innehar uppehållstillstånd och/eller medborgarskap kan enkelt ta sig tillbaka till Sverige och uppgå i den svenska befolkningen igen. Ärligt talat behövs knappt uppehållstillstånd för att dessa ska kunna uppehålla sig i Sverige. Det innebär att Svenska folket tvingas att utstå hotet från dessa radikaliserade och kallblodiga mördare när de går fritt ibland oss, och dessutom kommer vi absurt nog att bli skyldiga att finansiera deras uppehälle, bostad, välfärd, utbildning, familjeåterförening och stöd för eventuell religiös föreningsverksamhet.

Detta är något som inte borde vara en nyhet för något av riksdagspartierna. Inte en enda av de uppskattade 150 IS-krigare som hittills har rest tillbaka till Sverige har nämligen dömts för terrorbrott. Många av dessa är med all sannolikhet fortfarande ibland oss.

Det är just därför inte heller oppositionen framstår som trovärdig i frågan om det eskalerande våldet. Om det nu är så hemskt, tror de verkligen att det blir bättre om vi tillåter alla dessa IS-terrorister att återgå till Sverige igen? Är det verkligen så långsökt att misstänka ett samband mellan ett ökat antal radikaliserade mördare i landet som uppfattar vår egen kultur som en fiende som ska bekämpas med våld, och ett växande problem med parallella samhällen där det råder en kultur av laglöshet, våld och kriminalitet?

Sverige har problem

Det är uppenbart att Sverige har stora problem. Och problemen består inte endast av en kraftigt ansträngd ekonomi, ökad osäkerhet och kriminalitet. Ett minst lika allvarligt problem är att vi har ett politiskt ledarskap, som trots tydliga tecken på allvarliga konsekvenser av senaste årens okontrollerade invandring, ändå öppnar för ökad invandring och även rationaliserar positionen att inte identifiera och lagföra uppenbara terrorister när chans erbjuds.

Inte nog med det: När inte rösterna räcker till för att på demokratisk väg legitimera denna samhällsutveckling, tycks oppositionen på något förunderligt sätt helt enkelt byta sida genom den så kallade januariöverenskommelsen för att på så sätt legitimera utvecklingen och återigen öka invandringen.

Det verkar helt enkelt som det politiska etablissemanget, oavsett socialdemokratiskt eller borgerligt styre, är väldigt konsistenta med att handla på ett sätt som möjliggör denna fortsatta utveckling. Listan över detta kan göras lång och inkluderar en oförmåga att straffa och utvisa kriminella, slappa krav på identitet vid uppehållstillstånd, i princip obefintlig gränskontroll, upprätthållandet av bilden av Sverige som bidragsparadis, senfärdig terrorlagstiftning, både politiskt och finansiellt stöd till radikala grupper och ovillighet att ens upprätthålla den gällande migrationslagstiftningen.

Det är uppenbart att de senaste dagarnas politikerutspel endast syftar till att bevara den egna politiska prestigen, i en situation där den nu börjar bli nästan omöjlig att försvara. Allt fler börjar nu se klart den falska rättfärdigheten hos de politiska ledarna, då de proklamerar att man minsann kämpar för fred, rättvisa och jämlikhet, för att sedan låta låta folket betala priset genom ekonomisk utarmning, socialt förfall, eskalerande våld och terrorhot.

Statsministern konstaterar i en TV-intervju om det eskalerande våldet, att "alla måste tänka till". Med tanke på regeringens position angående de fängslade IS-terroristerna är det uppenbart att antingen har regeringen själv ännu inte tänkt klart, eller så är man helt enkelt är ovilliga att göra något åt problemen.

Åsikter som uttrycks i artikeln är författarens egna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.