En överraskande födelsedag
Inte vilket födelsedagskort som helst


En familj i Kansas, USA, skulle köpa ett födelsedagskort till morfaderns 74-årsdag. Det tolvåriga barnbarnet, fastnade för ett kort med ett gammaldags familjefoto och texten ”I’ts Your Birthday”.

Mamma, Jan Amstutz, var tveksam eftersom texten inuti kortet var ganska fånig. Men när hon tog en närmare titt på personerna på bilden, skrattade hon och sade att en av pojkarna på bilden var väldigt lik hennes farfar, födelsedagsbarnets pappa. När hon tittade igen tyckte hon att en av kvinnorna också liknade hennes gammelfarmor. Det fick avgöra. De köpte kortet och hoppades att morfadern skulle uppskatta det.

Dagen före födelsedagen ringde Jan sin pappa och bad honom titta noga på kortet. Nästa dag, på födelsedagen, ringde han upp alldeles exalterad. Både han och andra släktingar som bodde i Ohio, var säker på att det faktiskt var ett verkligt foto av deras familj.

Snart kom det fram att det tagits vid ett bröllop 1906, och att paret i mitten var bröllopsparet. De lyckades även hitta originalfotot, vilket morfadern aldrig sett tidigare, och kunde identifiera många av personerna på bilden.

En av släktingarna skrev till Hallmarks och berättade om bilden på kortet. I svaret som kom framgick att Hallmarks köpt gama foton av ett företag som fått dem från gamla fotostudier som inte längre var i bruk.