Brudens rörande hyllning till sin döve man


Första gången de möttes visste hon inte att mannen var döv. Nu ska de gifta sig och hon vill ge honom ett minne för livet. ”Han gråter fortfarande, varje gång”.

De flesta människor tänker nog på sin bröllopsdag som ett av livets höjdpunkter. Ett bröllop ger många minnen och ibland är det svårt att innan bröllopet hinna med att ta ett steg tillbaka, och värdesätta färden som förde paret samman.

Liz Shoesmith som kommer från Caringbah, Australien, ville ge ett fint minne till sin blivande man på bröllopsdagen.

Liz relation med mannen hon ska gifta sig med, Scott Shoesmith, är dock lite annorlunda. Scott är döv, men det har definitivt inte hindrat deras kärlek.

Liz mötte Scott på internet.

– Jag visste inte att han var döv, förklarar Liz för Daily Mail.

– Jag gjorde lite research på honom inför vår träff, som vilken annan kvinna som helst skulle ha gjort, och jag fick veta att han spelade för Australian Deaf Wallabies.

Trots att hon kände lite farhågor inför det första mötet med Scott, försvann allt som smör i solsken. De kände genast en koppling till varandra och började umgås.

Det tog ett tag för paret att anpassa sig men de manövrerade sig lätt runt Scotts handikapp. Faktum är att Liz säger att det har hjälpt dem i deras kommunikation.

– Det finns utmaningar, men bra sådana. Vår kommunikation har ökat, för när vi kommunicerar tittar vi in i varandras ögon, fortsätter Liz.

Jag vet att jag blir lyssnad på.

De växte alltmer samman och beslöt gifta sig. De plannerade bröllopet och såg ivrigt fram emot den dag de skulle bli äkta makar.

Men Liz ville göra något lite extra, något särskild till bröllopet.

– Även om Scott är döv, har jag aldrig känt mig mer sedd i hela mitt liv, förklarar Liz i ett inlägg på Love What Matters.

– För all den glädje som han har fört in i mitt liv de senast två åren, ville jag överraska honom med min entré.

Liz förberedde en hyllning till Scott inför den stora dagen.

Liz fick arbeta hårt för att lära sig alla nödvändiga tecken i teckenspråket. Ögonblicket kom, musiken började spela och Liz gjorde entré och började teckna texten till Christina Perris sång A Thousand Years. Scott blev djupt berörd.

– Jag ljuger inte om jag säger att jag var livrädd när jag gick i i rummet. Men när jag naglade fast mina ögon vid hans, såg jag inte bort. Det var ett speciellt ögonblick, bara mellan oss två. Han klarade att hålla sig ett par sekunder men sedan grät han hela tiden tills sången slutade, berättar Liz.

Den emotionella hyllningen, som fångades och delades på Youtube, målar upp en romatisk scen, som perfekt visar upp den kärlek de två känner för varandra.

Scott har tittat på videon hundratals gånger och han gråter fortfarande varje gång, säger Liz.

Videon med brudens rörande hyllning till sin döve man