Andrea Bocelli släpper ny musik efter 14 år


Andrea Bocelli släpper ny musik för första gången på 14 år. Kommande albumet "Sì" släpps den 26 oktober och innehåller enbart nyskrivet material.

I ett pressmeddelande, som sajten Operawire tagit del av, säger den italienske tenoren att skivan är en "samling intima låtar som hyllar kärleken, tron och familjen":

"Sedan jag var en ung man som spelade i pianobarer har jag gjort många album, sjungit många covers och framfört andras låtar. Nu var det dags att hitta nya sånger. Som att starta om min karriär från början".

Andrea Bocelli har sålt över 80 miljoner skivor sedan debutalbumet 1994. Den 16 mars nästa år kommer han till Sverige för en spelning i Scandinavium i Göteborg.

(TT)

Andrea Bocelli. Foto: Matteo Bazzi/AP/TT/Arkivbild

Om Andrea Bocelli:

Den italienska sångaren Andrea Bocelli föddes 22 september 1958 i Lajatico nära Volterraa, Toscana. Han har sålt över 70 miljoner cd-album över hela världen. Bocelli föddes med ögonsjukdomen glaukom (grön starr) och blev vid 12 års ålder helt blind efter en fotbollsolycka.

Hans sjätte skiva Cieli Di Toscana kom upp på CNN:s lista för de skivor som sålde mest och han stannade som etta i flera veckor. Den hamnade också bland de mest sålda i bland annat Norge, Irland, Sverige och Portugal. I november 2001 fick han i European music festival platinaplattan för att ha sålt över en miljon exemplar av just den skivan.

Bocelli var med och invigde UEFA Champions League-finalen 2009 i Rom. Den 11 april 2010  uppträdde Andrea Bocelli i Globen tillsammans med 120 musiker från Stockholm Concert Orchestra.

Stora skuggor simmar in mot stranden – men vad är det för underliga varelser?

Slav under kommunismen