90-åring riskerar fängelse för att ha gett mat till hemlösa
Artikeln illustreras med en bild från Philadelphia, nu den fattigaste staden i USA. En man vilar efter maten vid härbärge som drivs av Bethesda projektet, den 22 oktober, 2014. Projektet har 14 ställen runt om i staden. Den djupaste fattigdomen i USA finns i den här staden. (Foto: Spencer Platt /Getty Images)


Förra helgen greps den 90-årige Arnold Abbot och två pastorer när de gjorde en god gärning. De delade ut mat till hemlösa i en offentlig park i Fort Lauderdale i Florida. Därmed bröt de mot en ny lokal förordning som ska hindra allmänheten att ge mat åt hemlösa.

Alla tre riskerar upp till 60 dagar i fängelse och 500 dollar i böter, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Gruppen tänker dock fortsätta sin välgärning och på onsdagen lagade de två pastorerna mat igen som de skulle ge till hemlösa i en park lite senare.

Abbott som för de hemlösas talan, säger att han försöker samarbeta med staden och att alla människor har rätt att hjälpa sina medmänniskor.

Förespråkare för hemlösa säger att flera städer i USA har börjat kriminalisera hemlöshet aggressivare sedan 2006. Bland annat är offentlig matutdelning ofta ett inslag i de nya lagarna.