80-årig kvinna har fått 20 000 kineser att vakna upp
Zhu Yufang deltar i ljusvaka i Melbourne den 20 juli 2012, för att hedra de tusentals som har dött i den kinesiska regimens förföljelse av den fredliga meditationsmetoden. (Foto: Epoch Times)


En stark tro på sanning och en önskan att hjälpa andra, var det som fick en äldre kvinna att ägna sitt liv åt att få människor att inse det kinesiska kommunistpartiets verkliga natur, och övertyga dem om att lämna partiet.

Zhu Yufang, en 80-årig volontär för Tuidang-rörelsen i Melbourne, Australien, uppskattar att hon har övertygat 20 135 människor att lämna det kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer sedan rörelsen startade i slutet av 2004. Tuidang betyder ”lämna partiet” eller ”avsvära sig partiet” på kinesiska.

Tuidang-rörelsen startade strax efter att Epoch Times publicerat Nio kommentarer om kommunistpartiet (på kinesiska kallad Jiuping), först som en serie ledarartiklar och sedan som en bok.

Zhu insåg sanningen om kommunistpartiet efter att ha läst Jiuping och lämnade omedelbart kommunistpartiet och dess ungdomsförbund.

För fjorton år sedan började Zhu utöva Falun Gong, en traditionell kinesisk andlig qigongmetod. Hon blev av med allvarliga hälsoproblem och ser mycket yngre ut än sina 80 år. Hon började berätta om Falun Gong för folk över hela Melbourne, men hade ännu inte lämna kommunistpartiet.

När Zhu tillfrågades om varför hon började övertyga kineser om att lämna kommunistpartiet förklarade att hon blivit lärd i Kina att tro att kommunistpartiet var nationens räddare, vilket fick henne att gå med i partiet och det kommunistiska ungdomsförbundet. Efter massakern på demonstrerande studenter på Himmelska fridens torg den 4 juni 1989, började hon förlora tron på kommunistpartiet – som senare började förfölja Falun Gong.

Zhu sade att när hon läste Jiuping insåg hon kommunistpartiets sanna natur.

– Tidigare var vi dåraktigt lojala mot kommunistpartiet. Partiet har förföljt de godhjärtade, och gör så fortfarande, det skapar propaganda för att vända svart till vitt, och fabricerade till och med självbränningen på Himmelska fridens torg för att förtala Falun Gong, och de stjäl organ från levande Falun Gong-utövare i vinstsyfte. Kommunistpartiet har begått otaliga onda gärningar, och himlen kan inte tolerera någon av dem, så det kommer att kollapsa.

Zhu kände ett behov av att avslöja de grymheter som sker i Kina och väcka det kinesiska folket till att se regimens sanna natur.

– Jag måste skynda mig, innan partiet kollapsar, och berätta sanningen bakom kommunistpartiet för partimedlemmarna och medlemmarna av Kinas kommunistiska ungdomsförbund och unga pionjärer (en partiorganisation för barn), för att rädda dem från att straffas tillsammans med kommunistpartiet.

Utrustad med sin lunchlåda och sin vagn lastad med litteratur om förföljelsen beger hon sig ut i staden.

– Varje dag försöker jag berätta för alla kineser jag träffar, vare sig jag går till fots eller åker buss.

Zhu tror antalet personer som träder ut ur kommunistpartiet ökar snabbt för att folk blir allt mer klara över kommunistpartiets sanna natur, och de fruktar det inte längre. Hon berättar om några av sina mer minnesvärda upplevelser:

En gång när hon ”klargjorde sanningen” (det vill säga att berätta för människor om förföljelsen av Falun Gong), nära det kinesiska konsulatet, hjälpte hon en kinesisk kvinna i trettioårsåldern att lämna partiet. Senare kom samma kvinna tillbaka och ville ha hjälp att lämna partiet för sin systers räkning. Hon berättade för Zhu att hennes syster ville lämna partiet men att hon inte hade tid att gå till centret; Zhu noterade hennes namn och förde senare in det på Internetdatabasen på tuidang.dajiyuan.com

En annan gång när Zhu arbetade utanför det kinesiska konsulatet, blev hon väldigt ovänligt behandlad av en kinesisk man som gick in i konsulatet. Hon hälsade ändå varmt på honom och när han kom ut, sade Zhu till honom: ”Jag hoppas att du får en bra framtid, och jag menar inte något annat; det är verkligen bara för ditt eget bästa.” Mannen lugnade ner sig och frågade henne vad det var för nytta med att lämna partiet. Efter att Zhu talade om anledningen för honom blev han övertygad, och lämnade det kommunistiska ungdomsförbundet.

Kinesiska turister passerar Zhu på hennes olika platser runt om i Melbourne. Vissa är otrevliga mot henne. När hon förklarade vad Falun Gong är och berättade om kommunistpartiets förföljelse för en grupp turister, sade en man som såg ut som en kinesisk tjänsteman till Zhu att han redan kände till kommunistpartiet och att han inte skulle lämna det – och gick därifrån.

Zhu fortsatte att prata med honom.

– Jag ville inte ge upp, så jag följde efter och pratade mer om partiets korruption och sedan sa han: ”Jag vet.” Senare blev han arg och sa: ”Jag vet vad partiet är och att Falun Gong förföljs.” Jag bad honom att hoppa av partiet och han gick med på att lämna det med pseudonym.

Vid slutet av varje dag räknar hon hur många människor hon övertygat att lämna partiet. Efter sju år uppskattar hon att hon har övertygat drygt 20 000 personer att lämna det kinesiska kommunistpartiet.

Översatt från engelska

Originalartikel på kinesiska


En Lämna partiet-utställning nära Captain Cooks Cottage i Melbourne, Australien. (Foto: Hu Yuhua/Epoch Times)

En Lämna partiet-utställning nära Captain Cooks Cottage i Melbourne, Australien. (Foto: Hu Yuhua/Epoch Times)