8-åring åldras inte - väger bara 5 kg


En åttaårig flicka vid namn Gabby Williams, har fortfarande hud som en nyfödd bebis och hon är beroende av sin mamma, behöver blöjor och måste matas.

Flickan, som bor i Montana i USA, väger bara 5 kg och läkarna försöker nu diagnosticera hennes mystiska tillstånd. De är dock osäkra på orsaken, enligt ABC News.

Mary Margret Williams, hennes mamma, sade till reporter: “Gabrielle har inte förändrats i stort sett alls. Hon har blivit något längre och vi har gått över till att klä på henne 3-6 månaders kläder istället för 0-3 månaders.”

”Förra gången vi vägde henne hade hon gått upp till fem kg och hon har klippt sig några gånger till”, tillade hon. ”Förutom det har hon inte förändrats mycket sedan undersökningen [2012].”

En läkare har tittat på orsaken till sjukdomen och letat efter den så kallade ”genetiska avstängningen”.

Bara ett fåtal människor runt om i världen har samma sjukdom, däribland en 29-årig man i Florida som har en tioårings kropp, och en 31-årig brasiliansk kvinna som är liten som en tvååring.

”Något händer i vissa människor som gör att utvecklingsprocessen fördröjs”, sade forskaren Richard F. Walker till ABC. ”Förändringstakten i kroppen saktar ner och är försumbar.”

”Om vi kunde identifiera genen och vi sedan i de tidiga vuxenåren kunde stänga av utvecklingen, hitta en avstängning, då skapas ett perfekt stabilt tillstånd och man blir biologiskt odödlig”, sade Walker till ABC News. ”Den biologiska odödligheten” sade han kunde hjälpa människor att hantera de normala effekterna av åldrandeprocessen.

Mary Margret Williams är dock inte övertygad beträffande den medicinska forskningen på hennes dotter.

”Vi var lite oroliga”, sade hon till ABC. ”Vi är goda katoliker, gudfruktiga människor och vi tror att vi är menade att bli gamla – processen för liv – och menade att dö.”

I fallet med den brasilianska kvinnan, vars namn är Maria Audete do Nascimento, så menar lokal medicinsk expertis att hon lider av en extrem brist på tyreoideahormoner. Som ett resultat har hennes kropp inte kunnat utvecklas mentalt eller fysiskt, enligt en lokal rapport.

Översatt från engelska.