4-åring inspirerad av Toronto-gala


Jag vill lära mig dansa som dem, säger Jack i pausen efter att ha sett Spectacular i Toronto.

Under pausen av Chinese New Year Spectacular i Toronto på Sony Centre, kunde 4,5-årige Jack Bregmen knappt hålla sig från att gå tillbaka in i salongen för att se den andra halvan av föreställningen.

Faktum är att han var så imponerad att han själv vill lära sig kinesisk dans och tänker be sin pappa att få ta lektioner.

– Jag måste ta lektioner, så att jag kan dansa som kineserna gör, sade Jack.

Spectacular är en produktion framförd av Divine Performing Arts Company med säte i New York. Det är en internationell ensemble av dansare, sångare och musiker som vill väcka liv i en äkta traditionell kinesisk kultur.

Föreställningens olika nummer spänner över en 5 000-årig historia. Den innehåller myter, legender och andra spektakulära historier från Kinas forntid och fram till nutid.

Teman i föreställningen är mod, rättfärdighet, lojalitet, ärlighet, fromhet och pålitlighet, medkänsla och tro – huvudidén är vördnadsfullhet och en gudomligt inspirerad traditionell kultur från Kina.

Det är första gången som Jack sett en sådan show.
– Det bästa av allt är färgerna, sade han. Men gillade också kostymerna och sångerna.

Vilket framträdande gillade du mest?

– Det första, det föreställde en stor himmelsk scen som berättade om glädje och godhet.

Jack var angelägen om att få se resten av föreställningen. Han ville inte missa något och skyndade på sin pappa att följa med tillbaka till salongen så snabbt som möjligt.

Efter Toronto fortsätter Spectacular-ensemblen sin internationella turné med elva dagar i Radio City Music Hall i New York. Föreställningen bär då namnet Chinese New Year Splendor .

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-1-19/64350.html