38-årig kvinna i Henanprovinsen dödad av grävmaskin i strider om markövertaganden (Video)


På måndagen dödades 38-åriga Li Li i Henanprovinsen av en grävmaskin, medan hon protesterade mot ett byggprojekt, enligt lokala medier. 

Enligt de lokala myndigheterna var hennes död en olycka, men ett videoklipp visar att så inte var fallet. Videon visades ursprungligen på lokal TV och cirkulerar nu på många kinesiska hemsidor. På filmen ser man hur Li Li krossas av en grävmaskin medan grupper av säkerhetspersonal tittar på utan att försöka stoppa det.

En man i videon hävdar att en myndighetsperson med ansvar för vattenresurser vid namn Zhang hade sagt till arbetarna att han skulle ta på sig ansvaret om de dödade en demonstrant. Därefter ska Zhang enligt mannen ha sagt ”Döda åtta eller tio av dem så kommer ingen våga försöka hindra vårt arbete”.

Detta senaste dödsfall kom bara nio dagar efter en annan incident där en bychef i Zhejiangprovinsen krossades under en lastbil under oklara omständigheter. Även han hade protesterat mot ett byggprojekt. Enligt myndigheterna var hans död en olycka, men många menar att han kördes över med avsikt.

Båda dessa fall har lett till misstro mot myndigheterna bland allmänheten.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48836/