200 miljoner år gammal sten med orden: ”Kinesiska kommunistpartiet kollapsar”
Detalj av stenen där tecknen tydligt kan ses, från Xinhua.net


I juni 2002 upptäcktes i Guizhou, Kina, en 270 miljoner år gammal gömd sten med skrivna kinesiska tecken. I en spricka i stenen gömmer sig sex penselskrivna tecken vilka betyder ”Kinesiska kommunistpartiet kollapsar” [Zhong guo gong chan dang wang].

Den officiella nyhetsbyrån i Kina har rapporterat om fyndet men har utelämnat ordet ”kollapsar” i rapporterna och endast nämnt orden ”Kinesiska kommunistpartiet”. På fotografier på hemsidan Xinhua.net kan man dock tydligt se ordet ”kollapsar.”

Pingtang är ett område bland höga berg i Guizhou-provinsen i sydvästra Kina. Byn Zhangbu i Pingtang är en vacker plats med berg, floder, fiskar klippor, grottor och bambuträd. Området är mycket isolerat och har förblivit orört av människor under en lång tid.

I juni 2002 rekommenderade Duyuns internationella fotografisällskap detta område som ett vackert område att fotografera i. Vid en expedition i området upptäcktes denna ”gömda ordsten” av en slump.

Den ”gömda ordstenen” har delats på hälften efter att ha fallit ner från en klippa. Gapet mellan de två klippblocken är stort nog att rymma två personer. De två delarna är ca 7 meter långa, knappt tre meter höga och väger 100 ton styck. De prydligt skrivna orden ”Kinesiska kommunistpartiet kollapsar” kan tydligt ses på den ena stenen och varje tecken är ungefär 30×30 cm stort. Tecknen är så tydligt skrivna at de ser ut som om de vore inristade.

I augusti 2003 bjöd Pingtang-länet in en geolog från Guizhou för att undersöka Zhangbu. Han skrev senare en detaljerad rapport om inspektionen. Han kom fram till att stenen måste ha fallit från en hög bergsklippa vid Zhangbu-floden. På den branta bergsklippan kan man se en motsvarande buckla där stenen slagit emot. I fallet klyvdes stenen i två delar och de stora penselskrivna tecknen kan tydligt ses på den ena stenhalvan.

Cirka tre månader senare, i december samma år, formades en grupp för att ytterligare undersöka stenen. I gruppen ingick 15 personer, bl.a. Li Tingdong, akademiker från den kinesiska geologivetenskaps-akademin samt den välkände geologen Li Fenglin.

Experterna uppskattade att stenen i Zhangbus floddal är runt 270 miljoner år gammal. Hur tecknen kommit dit har de svårt att förklara.

Under utredningen rapporterade fler än 100 tidningar, tv-stationer och andra medier om fyndet. Trots att ingen vågar nämna det sjätte tecknet, ”kollapsar”, och endast berättar om de första fem tecknen, kan troligtvis alla som ser de mystiska tecknen förstå deras betydelse.

http://www.theepochtimes.com/news/5-5-31/29172.html


Xinhua.Net publicerar bilder på den mystiska 200 miljoner år gamla stenen med orden ”Kinesiska kommunistpartiet kollapsar” (Foto: Epoch Times)

Xinhua.Net publicerar bilder på den mystiska 200 miljoner år gamla stenen med orden ”Kinesiska kommunistpartiet kollapsar” (Foto: Epoch Times)