170 företagsledare höll en årlig fest på Shen Yun Performing Arts show
Några av de 170 cheferna från hårdvaruföretagen med sina familjer som deltog i årliga kultur- och konstfirandet.(Tang Bin/ Epoch Times)


– ”Apkungens triumf” hade ingen komplicerad handling. Även om det endast ett fåtal manliga artister fanns på scenen var Apkungen ändå så levande, sade Liang Siangcyuanin om Shen Yun Performing Arts föreställning som han såg på lördag kväll.

Siangcyuan är ordförande för Taipei Heien Hardware Commerce Association och ordförande för Best Diamond Industrial Company. Han tyckte särskilt mycket om ”Yifolkets dans” och ”Apkungens triumf”.

– Kostymerna och danserna matchade fint ihop, sade han.

Som en del av det årliga konst- och kulturfirandet för hårdvaruföretagen i Taipei kom Liang med sin fru och omkring 170 antällda för att se föreställningen. Han ansåg att stilen och musiken i Shen Yun manifesterades väl, ”oavsett om det var maskulint eller klart och milt”.

– De gav sannerligen föreställningen energi, sade han.

Liang tycker om att gå på diverse tillställningar, från balett och opera till musikaler och bio. Shen Yun är den enda föreställning han sett som har presenterat klassisk kinesisk dans.

Angående den globala ekonomiska krisen sade Liang:

– Ekonomins betydelse skulle upphöra om man tillbringade mer tid med familjen och lärde sig att kultivera och ta hand om sitt hjärta och sinne.

Förutom ordföranden från de 170 hårdvaruföretagen var Hung Chiachun, Taipeis stadsfullmäktige, inbjuden.

Hung, som är ansvarig för utbildnings- och kulturfrågor inom länet berördes av ”Mulan går ut i striden”. Berättelsen om Mulan var inte främmande för henne och den levande dansen uppvisade känslor och berörde henne även om inga ord sades under akten.

Lin Rufeng från Changshun Mechanical Hardware Company hade med sig nio familjemedlemmar.

– Det är absolut bortom internationell nivå. Den var verkligen bra, sade han.

Hsu Mingde, ordförande
från Hsin Kuang Steel Company, tog med sig fyra familjemedlemmar. Shen Yun uppvisade kinesisk traditionell kultur i föreställningen och han tyckte särskilt om dansen ”Välkomnande vår” och altstämman och tenoren.

– Kinesisk klassisk dans kan beröra människors hjärtan och hjälpa till att harmonisera samhället, sade han.

Rung-rung Association, en av gruppens organisatörer, släppte en elektronisk bok och en DVD om händelsen så att alla medlemmar skulle få en souvenir.

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. Läs om showen som nu går vidare till Norge, Oslo den 14 mars, Stockholm den 18 mars och Linköping den 20 – 21 mars på svenska hemsidan:

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/12940/