1,5 miljoner kräver stopp för organstölder i Kina
Utfrågning med titeln "Religiös förföljelse i Kina: En skräckhistoria" hölls i Europaparlamentet den 29 januari. Värd för arrangemanget var Edward McMillan-Scott, vice ordförande för Europaparlamentet som stöder mänskliga rättigheter i Kina. (Foto: Li Zi/The Epoch Times)


Transplantationer är en lönsam marknad i Kina. Enligt oberoende undersökningar bedriver landet en systematisk handel med inre organ som tagits från fängslade Falun Gong-utövare. Nu kräver nära 1,5 miljoner människor världen över att FN sätter stopp för organstölderna.

Under hösten har organisationen Doctors Against Forced Organ Harvesting, DAFOH (Läkare mot organstölder) haft en namninsamling för att lyfta frågan i FN. Inom loppet av fem månader, juli till november, skrev 1 493 202 människor under namninsamlingen. De kom från mer än 50 länder och regioner och fyra kontinenter.

”Vi vet att dessa grymheter pågår men vi gör inget åt det”, skriver DAFOH,” vad är då mänskliga rättigheter värda?”  De 1,5 miljoner undertecknarna och DAFOH kräver ett slut på detta brott mot mänskligheten.

En delegation av läkare och juridiska experter från tre kontinenter överlämnade namninsamlingen till kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter på måndagen. En presskonferens är inplanerad på människorättsdagen den 10 december, i Genève, om namninsamlingen och dess bakgrund.

2006 framträdde de första vittnesmålen om att samvetsfångar i Kina, främst Falun Gong-utövare, berövades på sina inre organ. Samma år gjordes en oberoende utredning om anklagelserna, Bloody Harvest, av kanadensarna David Kilgour (tidigare statssekreterare för Asien- och Stillahavsfrågor) och David Matas (advokat). Uppgifterna visar på att det finns en statligt stödd ”organbank” med levande Falun Gong-utövare, som vid efterfrågan berövas på sina inre organ. ”Donatorerna” dör i samband med operationen.