11-årig flicka rymde för att slippa tvångsäktenskap i Jemen
Skärmdump från YouTube visar Nada Al-Ahdal.


Nada Al-Ahdal är en 11-årig flicka från Jemen som postat en video på YouTube för att förklara att hon rymde hemifrån för att slippa ett tvångsäktenskap.

På videon som för en vecka sedan hade över två miljoner tittare, talar Nada direkt till kameran. ”Jag skulle inte ha fått något liv, ingen utbildning. Har de ingen empati? Det vore bättre om jag var död. Jag skulle hellre dö [än att tvingas in i ett arrangerat äktenskap]”, säger Nada på videon, enligt Huffington Post.

Hon hävdar att hennes föräldrar skulle gifta bort henne till en förmögen friare.

Men Nada kunde inte gå med på det utan riskerade hellre sitt liv för att få bo med sin farbror.

”Några barn har kastat sig i havet, de är döda nu. De dödar våra drömmar, de dödar allt inom oss. Det finns ingenting kvar. Vi får ingen uppväxt. Det är kriminellt, det är helt enkelt kriminellt”, sade hon, enligt Daily Mail.

Nadas farbror, Abdel Salam al-Ahdal, berättade att det var andra gången han räddade sin brorsdotter från att giftas bort i så unga år.

”När jag hörde om brudgummen fick jag panik”, sade han enligt Huffington Post. ”Nada var inte ens 11 år gammal, hon var exakt 10 år och 3 månader. Jag kunde inte låta henne bli bortgift och få sin framtid förstörd.”

”Jag gjorde allt jag kunde för att förhindra äktenskapet. Jag ringde brudgummen och sade att Nada inte skulle vara bra för honom. Jag sade till honom att hon inte bär slöja, och han frågade om det skulle förbli så. Jag sade ja och jag går med på det för det är vad hon har valt. Jag sade också till honom att hon tyckte om att sjunga och frågade om han ändå ville förbli förlovad med henne”, enligt Daily Mail.

Översatt från engelska