Lisas turnerar i södra Sverige - två unika röster på svenska musikscenen
Lisa Rydberg, fiol och Lisa Långbacka, ackordeon turnerar i södra Sverige hösten 2017.


Lisa Rydberg på fiol och Lisa Långbacka på ackordeon, är två unika röster på den svenska musikscenen. I början på året släppte de skivan Fiddle & Accordion Conversations som de nu turnerar med i södra Sverige i oktober.

Lisa Rydberg är både riksspelman och klassiskt skolad med flera uppmärksammade produktioner bakom sig, på fiol. Lisa Långbacka har med sitt spel på dragspel tagit instrumentet till ett rum av innerlighet och känsla.

Repertoaren består av, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik och tango. Deras samspel är fyllt av dynamik och dans som resulterade i succè vid fem framträdanden på Folk Alliance International i Kansas City tidigare i år.

Söndag 8 oktober kl. 17.00 Ronneby, Kulturcentrum
Torsdag 12 oktober kl. 19.00 Oskarshamn, Folkhögskolan, Ceciliakapellet
Fredag 13 oktober kl. 19.00 Hultsfred, Elaines Café, Stationshuset
Lördag 14 oktober kl. 18.30 Tingsryd, Korrö
Söndag 15 oktober kl. 16.00 Landskrona, Församlingshemmet

Konserterna sker i samarbete mellan Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar län.

 

Fakta

Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.