loadingZlatan Ibrahimovic jublar efter att ha nickat in 2-1-målet mot Leicester. (Foto: Tim Ireland/AP/TT)
Sport

Zlatan avgjorde Community Shield

Epoch Times Sverige

Zlatan Ibrahimovic har ordnat den första titeln till Manchester United.

I sin första tävlingsmatch avgjorde han Community Shield med ett nickmål i den 83:e minuten, som innebar 2-1 mot Leicester.

– Vårt lag har något stort på gång, vi är bara i början, men vi börjar med en titel så det är en bra start, säger 34-åringen.

Den svenske anfallaren började ensam på topp, med Wayne Rooney strax bakom sig i ”nummer 10-rollen” i Community Shield-mötet med Leicester.

Det var Zlatan Ibrahimovics debut i tävlingssammanhang, och inför matchen var han tydlig med sitt mål:

– Det är den första titelmatchen, och det kommer att bli den första titeln vi tar hem, sade ”Ibra” till Manchester Uniteds webbplats i går.

Sagt och gjort.

Lingard med klassmål

Och vem, om inte Zlatan Ibrahimovic, skulle avgöra det något krampaktiga mötet med Leicester?

– Det känns bra. Det var den första tävlingsmatchen, vi spelade för titeln och vi vann den. Det är vad allt handlar om, säger Ibrahimovic till BT Sport.

Men det var Jesse Lingard som glänste först för United. I den 31:a minuten sprang han rakt igenom Leicesters försvar och sköt på egen hand in matchens första mål. Leicesters målkung, Jamie Vardy, skulle dock replikera i början av den andra halvleken.

Vann nickduell mot backbjässen

Vid ställningen 1-1 såg inget av lagen ut att få till sitt spel. Zlatan Ibrahimovic, som inte hade varit speciellt synlig på Wembley, hade en strumprullare i den 79:e minuten, och matchen såg ut att gå till förlängning.

Men i den 83:e minuten visade den svenske anfallsstjärnan att han menat allvar med att han inte kommit till United för att ”slösa bort sin tid”. Han vräkte sig upp och vann nickduellen mot backbjässen Wes Morgan. Ibrahimovic skickade bollen via stolpen och in i mål.

– Det här är min 31:a titel, och jag är jätteglad. Det är därför jag kom hit och förhoppningsvis kan jag vinna mycket mer än det här, säger Ibrahimovic till BT Sport.