Utrotningshotad art

Utrotningshotad art
Foto: AFP/Norberto Duarte

En jättebälta, (Priodontes giganteus) är en utrotningshotad art som syns här i djurparken i Asuncion den 15 september 2006. Denna fyra-åriga hane som räddades från Chaco i Paraguay är en meter lång och väger 60 kg. Jättebältan är en av de urgamla däggdjuren från Sydamerika. 

Den bepansrade bältan var en gång i tiden vida spridd i de tropiska skogarna öster om Anderna, från Venezuela till Argentina. Den största av dessa däggdjuren, jättebältan, kan bli upp till 1.5 meter lång. De äter myror, termiter och ibland även ormar. Jättebältan har blivit utrotningshotad på grund av för mycket jakt, bosättningar och motsvarande förlust av dess naturliga habitat och skogsområden.  

Källa:

Canadian Museum of Nature

http://www.nature.ca/NOTEBOOKS/ENGLISH/giantarm.htm

Gilla oss på Facebook!