loadingAnaheims back Hampus Lindholm jublar över sitt mål mot Boston. (Foto: Lenny Ignelzi/AP/TT)
Sport

Svenskarna bakom Anaheims seger

TT

Svenskarna i Anaheim hade en rolig NHL-kväll. För Jonas Gustavsson i Boston-målet slutade det dock inte lika kul, Ducks vann med 4-0.

I motsatt mål gjorde dansken Frederik Andersen 38 räddningar. Det var femte gången i NHL-karriären som han höll nollan, enligt nhl.com.

Backen Hampus Lindholm och centern Rickard Rakell gjorde varsitt mål i tredje perioden, och Lindholm passade fram till Rakells.

Jakob Silfverberg – utsedd till en av matchens stjärnor – assisterade dessutom Ryan Kesler i första perioden i matchens andra mål.

Segern betyder att Anaheim närmar sig Los Angeles Kings på förstaplatsen i Pacific Division.

Washington Capitals André Burakovsky firar målet mot Nashville i NHL-ishockeyn. (Foto: Alex Brandon/AP/TT)

Även i matchen mellan Washington och Nashville var det svenskmöte, som Capitals vann med 4-1.

André Burakovsky gjorde ett av målen för Washington när han i inledningen av tredje perioden plötsligt stod ren framför målen efter en snygg passning från Jevgenij Kuznetsov snett bakom målet.

Men det var Nashvilles Filip Forsberg som inledde målskyttet. Med ett handledsskott i andra perioden gjorde han sitt 29:e NHL-mål för säsongen.