loadingGott till mor. (Foto: The Epoch Times)
Gott till mor. (Foto: The Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Söta kakor på mors dag

Sandra Shields, Epoch Times

På mors dag har man verkligen tillfälle att låta sin mor få veta hur speciell hon är och tacka henne för allt gott hon gjort under ens liv.

Mammor blir ofta glada över minsta lilla tecken på uppskattning, särskilt när det är något som gjorts just för dem.

Dessa underbara muffins är superenkla att göra. De är lätta och fluffiga och de små aprikosjuvelerna och touchen av apelsin gör att de bara smälter i munnen. Lägg till den krämiga och mjuka apelsinsmakande sockersmörtoppingen för en fulländad fräsch upplevelse.

Toppa var och en med sockrade blommor såsom violer, rosor och nejlikor.

Recept på kakor

12 stycken

3,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1,25 dl osaltat smör, rumstempererat

2,5 dl socker

3 ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,75 dl mjölk

0,3 dl finhackade torkade aprikoser

1 tsk apelsinarom

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ut muffinsformar på en plåt.

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker tills det blir fluffigt. Använd matberedare om du vill. Lägg i äggen och rör tills allt är helt blandat. Lägg i vanilj och apelsinarom.

Blanda allt och häll i mjölken och rör om tills det är helt blandat. Vänd i aprikoserna.

Fyll muffinsformarna till tre fjärdedelar. Grädda tills de får en gyllene färg i cirka 25 till 30 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.

Toppa med apelsinsmörsröra och sockrade blommor.

Apelsinsmörsröra

0,5 dl osaltat smör, rumstempererat

5 dl florsocker

1/2 tsk vanilj

Några droppar apelsinextrakt (valfritt)

3 dl mjölk

1/2 tsk apelsinarom

Rör runt smöret i en matberedare och tillsätt florsockret. Blanda några sekunder och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda tills det blir krämigt.

Sockrade blommor

Använd vackra ätbara blommor, exempelvis gurkört eller krasse, som inte behandlats med bekämpningsmedel.

Blanda en tesked marängpuder med en halv tesked vatten och pensla det på blommorna. Lämna inga tomrum.

Pudra superfint socker över blommorna medan marängmixen fortfarande är blöt och tills blommorna är helt täckta. Låt dem stå på ett galler i rumstemperatur tills de torkat. Förvara dem i rumstemperatur i upp till två dagar.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-8/70431.html

Mest lästa

Rekommenderat

loadingGott till mor. (Foto: The Epoch Times)
Gott till mor. (Foto: The Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Söta kakor på mors dag

Sandra Shields, Epoch Times

På mors dag har man verkligen tillfälle att låta sin mor få veta hur speciell hon är och tacka henne för allt gott hon gjort under ens liv.

Mammor blir ofta glada över minsta lilla tecken på uppskattning, särskilt när det är något som gjorts just för dem.

Dessa underbara muffins är superenkla att göra. De är lätta och fluffiga och de små aprikosjuvelerna och touchen av apelsin gör att de bara smälter i munnen. Lägg till den krämiga och mjuka apelsinsmakande sockersmörtoppingen för en fulländad fräsch upplevelse.

Toppa var och en med sockrade blommor såsom violer, rosor och nejlikor.

Recept på kakor

12 stycken

3,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1,25 dl osaltat smör, rumstempererat

2,5 dl socker

3 ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,75 dl mjölk

0,3 dl finhackade torkade aprikoser

1 tsk apelsinarom

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ut muffinsformar på en plåt.

Rör ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa smör och socker tills det blir fluffigt. Använd matberedare om du vill. Lägg i äggen och rör tills allt är helt blandat. Lägg i vanilj och apelsinarom.

Blanda allt och häll i mjölken och rör om tills det är helt blandat. Vänd i aprikoserna.

Fyll muffinsformarna till tre fjärdedelar. Grädda tills de får en gyllene färg i cirka 25 till 30 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.

Toppa med apelsinsmörsröra och sockrade blommor.

Apelsinsmörsröra

0,5 dl osaltat smör, rumstempererat

5 dl florsocker

1/2 tsk vanilj

Några droppar apelsinextrakt (valfritt)

3 dl mjölk

1/2 tsk apelsinarom

Rör runt smöret i en matberedare och tillsätt florsockret. Blanda några sekunder och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda tills det blir krämigt.

Sockrade blommor

Använd vackra ätbara blommor, exempelvis gurkört eller krasse, som inte behandlats med bekämpningsmedel.

Blanda en tesked marängpuder med en halv tesked vatten och pensla det på blommorna. Lämna inga tomrum.

Pudra superfint socker över blommorna medan marängmixen fortfarande är blöt och tills blommorna är helt täckta. Låt dem stå på ett galler i rumstemperatur tills de torkat. Förvara dem i rumstemperatur i upp till två dagar.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-8/70431.html

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024