loadingHÄLSOSAMMA ALTERNATIV: Lax med ris och grönsaker ger en vitaminrik måltid. (Foto: Caroline Yates / The Epoch Times)
HÄLSOSAMMA ALTERNATIV: Lax med ris och grönsaker ger en vitaminrik måltid. (Foto: Caroline Yates / The Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Smakrik grillad lax

Caroline Yates, Epoch Times

2 portioner 

Ingredienser: 

2 laxfiléer 
Juice och skal från 1 citron 
Juice och skal från 1 lime 
1 msk sojasås eller tamari 
2 tsk sesamolja 
2 torkade De Arbol Chilipeppar, urkärnade och hackade 
2 små zucchinis, skivade
50 g torkad couscous 
5 ml (1 tsk) vegetabilisk buljong 
4 salladslökar, hackade 

Sätt på grillen. Gör en sås genom att blanda citronsaft, citronskal, lime, limeskal, sojasås, sesamolja och chili. 

Skölj filéer och lägg dem på grillen. Vänd ner filéerna i såsen och grilla dem i 3 till 4 minuter på varje sida. Vänd på dem ofta. 

Under tiden filéerna tillagas, blanda buljong och vårlök med couscous i en skål. Tillsätt kokande vatten så att det precis täcker couscousen. Lägg sedan ett lock på skålen så att den håller sig varm.

Värm en stekpanna och stek zucchini, häll i lite av såsen i slutet av tillagningen. 

När filéerna är klara, lägg upp dem på en tallrik tillsammans med couscous och zucchini. Häll lite av den överblivna såsen över filén och couscousen. Servera.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19280/

Mest lästa

Rekommenderat

loadingHÄLSOSAMMA ALTERNATIV: Lax med ris och grönsaker ger en vitaminrik måltid. (Foto: Caroline Yates / The Epoch Times)
HÄLSOSAMMA ALTERNATIV: Lax med ris och grönsaker ger en vitaminrik måltid. (Foto: Caroline Yates / The Epoch Times)
Hälsa & Livsstil

Smakrik grillad lax

Caroline Yates, Epoch Times

2 portioner 

Ingredienser: 

2 laxfiléer 
Juice och skal från 1 citron 
Juice och skal från 1 lime 
1 msk sojasås eller tamari 
2 tsk sesamolja 
2 torkade De Arbol Chilipeppar, urkärnade och hackade 
2 små zucchinis, skivade
50 g torkad couscous 
5 ml (1 tsk) vegetabilisk buljong 
4 salladslökar, hackade 

Sätt på grillen. Gör en sås genom att blanda citronsaft, citronskal, lime, limeskal, sojasås, sesamolja och chili. 

Skölj filéer och lägg dem på grillen. Vänd ner filéerna i såsen och grilla dem i 3 till 4 minuter på varje sida. Vänd på dem ofta. 

Under tiden filéerna tillagas, blanda buljong och vårlök med couscous i en skål. Tillsätt kokande vatten så att det precis täcker couscousen. Lägg sedan ett lock på skålen så att den håller sig varm.

Värm en stekpanna och stek zucchini, häll i lite av såsen i slutet av tillagningen. 

När filéerna är klara, lägg upp dem på en tallrik tillsammans med couscous och zucchini. Häll lite av den överblivna såsen över filén och couscousen. Servera.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19280/

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024