2 portioner
Ingredienser:
2 laxfiléer
Juice och skal från 1 citron
Juice och skal från 1 lime
1 msk sojasås eller tamari
2 tsk sesamolja
2 torkade De Arbol Chilipeppar, urkärnade och hackade
2 små zucchinis, skivade
50 g torkad couscous
5 ml (1 tsk) vegetabilisk buljong
4 salladslökar, hackade
Sätt på grillen. Gör en sås genom att blanda citronsaft, citronskal, lime, limeskal, sojasås, sesamolja och chili.
Skölj filéer och lägg dem på grillen. Vänd ner filéerna i såsen och grilla dem i 3 till 4 minuter på varje sida. Vänd på dem ofta.
Under tiden filéerna tillagas, blanda buljong och vårlök med couscous i en skål. Tillsätt kokande vatten så att det precis täcker couscousen. Lägg sedan ett lock på skålen så att den håller sig varm.
Värm en stekpanna och stek zucchini, häll i lite av såsen i slutet av tillagningen.
När filéerna är klara, lägg upp dem på en tallrik tillsammans med couscous och zucchini. Häll lite av den överblivna såsen över filén och couscousen. Servera.
Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19280/