loadingFärgglatt med tomater, morötter och squash. (Foto: Sven Scheuermeier/ Unsplash)
Färgglatt med tomater, morötter och squash. (Foto: Sven Scheuermeier/ Unsplash)
Hälsa & Livsstil

Raw spagetti-marinara med kött(fria)bullar

Tess Masters

Denna rätt görs av rå squash istället för pasta och kött(fria)bullar av blötlagda valnötter och grönsaker. Man behöver inte vara vegan eller rawfoodare för att gilla detta.

Råa squashnudlar

6-8 squash, skär av ändarna och gör nudlar genom att använda en spiralizer eller hyvla helt enkelt väldigt tunna fettucciniliknande nudlar.

Marinarasås

3 hackade tomater
1 dl soltorkade tomater blötlagda i filtrerat vatten i 15 min
1 dl grovhackad söt röd paprika
1 dl välpackade och färska basilika blad
1 dl kallpressad olivolja
1 msk finhackad rödlök
1 msk färskpressad vitlök
1 msk färskpressad citron juice
2 st urkärnade färska dadlar blötlagda i vatten ca 15 min
Lite salt och chiliflakes

Lägg i alla ingredienserna och mixa tills det är slätt och krämigt. Såsen kommer att sätta sig efter ett tag så rör om innan servering.

Kött(fria)bullar ca 20 st

2,5 dl valnötter, blötlagda i 4-6 timmar
4 msk selleristång, finhackad
4 msk röd paprika
4 msk morot
4 msk squash
4 msk färsk bladbersilja
1 msk kallpressad extra jungfru olivolja
2 st hackade och urkärnade dadlar
1 msk soltorkade tomater
2 tsk pressad vitlök
1 tsk finhackad rödlök
1 tsk färskpressad citronsaft
En gnutta havssalt

Lägg alla ingredienserna i en matberedare och pulsera tills det är välblandat. Skarpa ner från sidorna för att få en jämn smet och pulsera igen. Krydda efter smak. Forma små bollar.

Servera squashnudlarna blandade med marinarasåsen. Lägg upp en hög mitt på tallriken med cirka fyra bollar runt om. Toppa med nyskuren färsk basilika.

Räcker till cirka fyra portioner.

Rawfood-hummus utan ärter

”Mat har blivit ett sätt att uttrycka sig själv på”

Kinesiska jordgubbar var hormonbehandlade – och ihåliga

Mest lästa

Rekommenderat

loadingFärgglatt med tomater, morötter och squash. (Foto: Sven Scheuermeier/ Unsplash)
Färgglatt med tomater, morötter och squash. (Foto: Sven Scheuermeier/ Unsplash)
Hälsa & Livsstil

Raw spagetti-marinara med kött(fria)bullar

Tess Masters

Denna rätt görs av rå squash istället för pasta och kött(fria)bullar av blötlagda valnötter och grönsaker. Man behöver inte vara vegan eller rawfoodare för att gilla detta.

Råa squashnudlar

6-8 squash, skär av ändarna och gör nudlar genom att använda en spiralizer eller hyvla helt enkelt väldigt tunna fettucciniliknande nudlar.

Marinarasås

3 hackade tomater
1 dl soltorkade tomater blötlagda i filtrerat vatten i 15 min
1 dl grovhackad söt röd paprika
1 dl välpackade och färska basilika blad
1 dl kallpressad olivolja
1 msk finhackad rödlök
1 msk färskpressad vitlök
1 msk färskpressad citron juice
2 st urkärnade färska dadlar blötlagda i vatten ca 15 min
Lite salt och chiliflakes

Lägg i alla ingredienserna och mixa tills det är slätt och krämigt. Såsen kommer att sätta sig efter ett tag så rör om innan servering.

Kött(fria)bullar ca 20 st

2,5 dl valnötter, blötlagda i 4-6 timmar
4 msk selleristång, finhackad
4 msk röd paprika
4 msk morot
4 msk squash
4 msk färsk bladbersilja
1 msk kallpressad extra jungfru olivolja
2 st hackade och urkärnade dadlar
1 msk soltorkade tomater
2 tsk pressad vitlök
1 tsk finhackad rödlök
1 tsk färskpressad citronsaft
En gnutta havssalt

Lägg alla ingredienserna i en matberedare och pulsera tills det är välblandat. Skarpa ner från sidorna för att få en jämn smet och pulsera igen. Krydda efter smak. Forma små bollar.

Servera squashnudlarna blandade med marinarasåsen. Lägg upp en hög mitt på tallriken med cirka fyra bollar runt om. Toppa med nyskuren färsk basilika.

Räcker till cirka fyra portioner.

Rawfood-hummus utan ärter

”Mat har blivit ett sätt att uttrycka sig själv på”

Kinesiska jordgubbar var hormonbehandlade – och ihåliga

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024