loadingMarta gjorde ett av Rosengårds sex mål i matchen mot Mallbacken. Arkivbild. (Foto: Emil Langvad/TT)
Sport

Ny storseger för Rosengård

TT

Rosengård har tagit tillvara på ett av fotbollsvärldens äldsta tips; full fart framåt, håll tätt bakåt.

Nykomlingen Mallbacken besegrades med 6-0, och det regerande mästarlaget har nu fyra segrar och 15-1 i målskillnad efter fyra omgångar.

Det tog bara tre minuter innan Marta satte gästande Rosengårds första mål på Strandvallen i värmländska Mallbacken. Och sedan fortsatte målen att ticka in.

Lieke Martens gjorde 2-0 efter en kvarts spel, Emma Berglund 3-0 fyra minuter senare. Det amerikanska nyförvärvet Ella Masar McLeod satte både 4-0 och 5-0 innan Iina Salmi fastställde slutresultatet 6-0 på tilläggstid.

Linköping vann

Ingenting verkar kunna stoppa det regerande mästarlaget den här säsongen, vars enda notering i kolumnen över insläppta mål hittills är det som Kristianstad lyckades sätta fem minuter in på premiärmatchen.

Rosengård toppar den damallsvenska tabellen på lika många poäng som men bättre målskillnad än tvåan Linköping, som besegrade Kif Örebro med 4-1 efter bland annat dubbla mål av danska stjärnan Pernille Harder.

Hurtig tillbaka

Göteborg FC är ny tabelltrea, fem poäng efter tätduon, tack vare en rejäl 5-2-seger mot Umeå. Pauline Hammarlund gjorde två mål för Göteborg, och norskan Andrine Hegerberg (syster till Lyon-stjärnan Ada Hegerberg) noterades för sitt första mål för klubben.

Glädjande ändå för Umeå, som ligger kvar i de nedre regionerna av tabellen med sina tre inspelade poäng, är att anfallstalangen Lina Hurtig är tillbaka efter att ha hållits borta från fotbollen en längre tid av en stressfraktur i foten. Hurtig bytte av Hanna Sandström i den 76:e minuten.

Piteå besegrade Djurgården med 2-0 och Vittsjö-Kristianstad slutade 1-1.

Fjolårstvåan Eskilstuna studsade tillbaka efter förlusten mot Linköping senast, och besegrade Kvarnsveden med 2-0.