Zlatan Ibrahimovic firar att måltorkan är över. (Foto: Nick Potts/AP/TT)
Sport

Måltorkan över för Zlatan

Epoch Times

Zlatan Ibrahimovic hade inte gjort mål på sju matcher. Mot Swansea var bedrövelserna till ända. Den svenske anfallsstjärnan blev tvåmålsskytt när Manchester United vann med 3-1 i Premier League.

Först flyttade han bollen i sidled och sköt längs marken vid första stolpen. Sedan bröt han sig igenom Swanseaförsvaret och avslutade högt.

Båda gångerna slutade det med mål för Zlatan Ibrahimovic – och vid båda tillfällena assisterade Wayne Rooney.

Fullträffarna betydde 2-0 och 3-0 i matchen och avslutade 35-åringens sju matcher långa måltorka.

– Jag visste att Zlatan skulle göra mål igen. Det var bara en tidsfråga. Det är en sak om en anfallare som inte gör mål inte gör något för laget men han (Ibrahimovic) ger alltid allt för laget, sade tränaren José Mourinho.

Fransmannen Paul Pogba, klubbens andra prestigevärvning i somras, inledde målskyttet med en mäktig halvvolley från långt håll.

United gjorde samtliga tre mål före paus. I andra halvlek reducerade Mike van der Hoorn när han nickade in en frispark.

Straff hindrade Arsenal

Arsenal hade chansen att ta över serieledningen men fick ”bara” oavgjort i Londonderbyt mot Tottenham, 1-1.

I paus såg det bra ut för hemmalaget på Emirates Stadium. I den 42:a minuten tog Arsenal ledningen efter en frispark när Tottenhams mittback Kevin Wimmer nickade bollen i eget mål, otagbart för målvakten Hugo Lloris.

Österrikaren blev inte matchens enda syndabock. Fem minuter in i andra halvlek orsakade Arsenalkaptenen Laurent Koscielny en straff när han satte benet i vägen för Mousa Dembélé. Landslagsanfallaren Harry Kane, tillbaka i Tottenhams startelva efter en långdragen fotledsskada, satte kvitteringsbollen mitt i målet.

Lagen hade varsin boll i målramen: Theo Walcott för Arsenal i första halvlek och Christian Eriksen för Tottenham i slutskedet.

Liverpool upp i topp

Liverpool gjorde det Arsenal inte klarade: svingade sig upp i tabelltopp. Det blev seger med 6-1 hemma mot Watford.
Sadio Mané gjorde 1-0 och 5-0.

Liverpool är en poäng före Chelsea och har två till godo på Manchester City och Arsenal.

Regerande mästarlaget Leicester har det tungt. På söndagen blev det förlust hemma mot West Bromwich, 1-2. Jonas Olsson spelade inte för bortalaget.