loadingLinköpingsspelarna jublar med klacken efter 2-0 segern mot Vittsjö.
(Rickard Nilsson/TT)
Linköpingsspelarna jublar med klacken efter 2-0 segern mot Vittsjö. (Rickard Nilsson/TT)
Sport

Linköping vinner SM-guld

Epoch Times

Linköping gjorde sitt och vann mot Vittsjö med 2-0.

Och med lite hjälp från Eskilstuna säkrades SM-guldet – i omklädningsrummet.

Bland blöta handdukar, svettiga benskydd och fotbollstrunkar.

Ombytta från matchkläder till mjukiskläder.

Det är också ett sätt att vinna SM-guld.

Linköping vann som planerat mot Vittsjö och efter det väntade 45 minuter, en halvlek, innan Linköpingsspelarna kunde brista ut i ett glädjeskrik sedan Rosengård förlorat mot Eskilstuna – i omklädningsrummet på Vittsjö idrottsplats.

-Det känns väldigt roligt att vi tagit oss hit, och vi gjorde det vi kunde, säger Linköpingsanfallaren Stina Blackstenius efter segern.

Hon gjorde 2-0 till Linköping i den 60:e minuten och fick kort därefter höra av speakern att Eskilstuna tagit ledningen mot Rosengård.

-Det var såklart jätteskönt att höra. Utan att tänka på det så log man och fick lite extra energi där de sista minuterna, säger Blackstenius.

I omklädningsrummet kunde Linköpingsspelarna sedan se Eskilstuna utöka till 2-0. Rosengård reducerade, men kom aldrig ikapp och guldet är därmed hemma i Linköping.

Linköping tog steget upp i allsvenskan 2004 och har vunnit SM-guld en gång tidigare, 2009. I år har laget inte förlorat en enda match i allsvenskan.