Låt Wonderbag göra underverk i köket

Låt Wonderbag göra underverk i köket

I slutet av 2014 lyckades Wonderbag ta sig in på den svenska marknaden och smög igång sin försäljning via sin svenska hemsida.

Wonderbagen har sin grund från den afrikanska kontinenten och numera har varumärket vidareutvecklats sedan början av 2000-talet.

Världen över kan idag tusentals, kanske miljoner människor förbättra sina liv genom wonderbag. Och vare sig du lever i fattigdom, på flyktingläger eller ett helt vanligt medelklassliv i den svenska stadskärnan gör den nytta i köket om du föredrar att laga grytor eller andra långkok.

En Wonderbag är en form av tygpåse med isolering som bevarar ett kärls värme så kraftfullt att det du förberett med uppkok på spisen, sedan obevakat kan fortsätta koka vidare efterföljande timmar i Wonderbagen ända upp till åtta timmar utan någon form av ytterligare kraft och värmekälla.

Spara energi och tid

På det här sättet kan du spara energi på flera sätt. Det kan antingen gälla själva den arbetsinsats du lägger på att laga maten. Eller den rena vinsten genom att du faktiskt använder mindre gas, ved och elström – men framförallt sparar du på din tid. Du behöver inte längre stå och passa vid spisen utan kan ta hand om de där andra sakerna som du hellre vill lägga din tid på medan maten troget puttrar vidare i wonderbagen.

mat

När du köper en Wonderbag (WB) donerar du samtidigt en vilken går till något  väl utvalt behövande och eller fattigt område någonstans i världen.

Det var Hakan Ökmen från Stockholm som förde in Wonderbagen till Sverige. Han kommer ursprungligen från Turkiet och har ofta pendlat dit genom året för inköp av tyger för ett annat företags produktion av skjortor. Han hade länge gått runt med en känsla av att vilja göra något större och viktigare för att hjälpa andra människor. I Turkiet kom han i kontakt med en person som arbetade med Wonderbag i landet och påbörjade processen med att få tillstånd och föra in produkten även till den svenska marknaden. I oktober var alla papper klara och i november visades Wonderbag för första gången upp i Sverige på Älvsjömässan i Stockholm.

Gilla oss på Facebook!