Kroatisk seger i Stockholm Open

Kroatisk seger i Stockholm Open
Servekanonjären Ivo Karlovic besegrade Thomas Johansson i årets final i Stockholm Open. (Foto: AFP/Sören Andersson)

Kroaten Ivo Karlovic besegrade Thomas Johansson med 2-1 i set i årets final av Stockholm Open i tennis.

Thomas Johansson lyckades i finalen i Kungliga tennishallen inte stå emot den 208 centimeter långe kroaten Ivo Karlovics tunga servar. Kroaten slog in 27 serveess och vann matchen med setsiffrorna 6-3, 3-6, 6-1.

Thomas Johansson kom inte upp i samma standard som i semifinalen, där han i en mycket underhållande och spännande match slog ut världssjuan James Blake.

Finalen blev en ganska enahanda historia, mycket beroende på kroatens suveräna servar. Statistiken visar också att kroaten är bäste servaren i världen för närvarande. SVT:s expertkommentator Jan Gunnarsson berömde Karlovic för insatsen men var inte förtjust i underhållningsvärdet.

– Jag vill inte ha in honom bland de tio bästa i världen. Det skulle vara förödande för tennisen, menade Gunnarsson.

28-årige Ivo Karlovic har i år fått sitt genombrott på ATP-touren med tre turneringssegrar och har under året breddat sitt spel med bättre grundslag och returer. De tre turneringssegrarna har dessutom kommit på tre olika underlag (grus, gräs och hardcourt) något som bara han och världsettan Roger Federer lyckats med i år. Före segern i Stockholm Open låg Karlovic 25:a på världsrankingen.

Thomas Johansson var mycket besviken efter förlusten, framförallt på spelet i tredje set.

– Jag missade en del bollar som jag inte brukar missa och sådana misstag blir dyrbara mot just honom, menade Johansson, som med förlusten missade att ta sin tredje seger i tävlingen.

Som belöning för segern i Stockholm Open fick Ivo Karlovic 872 000 kr samt äran att få motta segertrofén av självaste Björn Borg.

Gilla oss på Facebook!