loadingZlatan Ibrahimovic tackar Antonio Valencia (nummer 25) för den målgivande passningen till 1-0-målet mot Galatasaray. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT)
Sport

Konstmål av Zlatan i debuten

Epoch Times Sverige

Knappt fyra minuter. Längre tid behövde inte Zlatan Ibrahimovic för att göra det som Manchester United har värvat honom för.

Med ett volleymål i debuten på Ullevi visade han vägen mot Galatasaray i Uniteds 5-2-seger.

– Det är något stort på gång, sade anfallsstjärnan.

Zlatan Ibrahimovics Manchester United-äventyr började med att han gjorde avspark i mittcirkeln på Ullevi.

Knappt fyra minuter senare skapade svensken fotbollskonst i debuten för den engelska superklubben.

Högerbacken Antonio Valencia hade tagit sig långt fram på kanten. Ecuadorianens inlägg var välriktat. Zlatan Ibrahimovic fanns i bortre delen av straffområdet. Liggande i luften drog han till med en avancerad hög volleyspark.

Träffen var inte perfekt, men bollen studsade i gräset och upp i trakterna av krysset bakom Galatasarays målvakt Fernando Muslera.

Ett trekvartsfullt Ullevi (30 234) exploderade i jubel – men Ibrahimovic menar att det finns annat än mål som är viktigt.

– Det här var mer som träning. Det viktigaste är att förbereda sig fysiskt och konditionsmässigt. Då kommer resten av sig självt, sade han till Kanal 5.

Supportrarna sjöng

En stund senare skrek tusentals unisont och taktfast: ”Zlatan! Zlatan! Zlatan!”.

Ibrahimovic visade även engagemang defensivt. På så vis var han inblandad även i träningsmatchens andra mål – Galatasarays kvittering.

Zlatan fällde Selcuk Inan bakifrån. Domaren Andreas Ekberg blåste frispark. Nye United-tränaren José Mourinho viftade med båda armarna, som om domslutet vore helt tokigt.

Nederländaren Wesley Sneijder smekte i väg ett frisparksinlägg. Zlatan försökte rensa med foten i huvudhöjd, men precis bakom dök Sinan Gümüs upp och nickade in 1-1.

”Ut med Zlatan”

Fem minuter före paus spelade Gümüs fram portugisen Bruma till Istanbul-klubbens ledningsmål.

Efter det började Galatasaray-klacken skandera ”Ut med Zlatan! Ut med Zlatan!” och Unitedanhängarna kontrade med sitt ”Zlatan! Zlatan!”.

I halvtid klev Zlatan och fyra av hans nya lagkamrater av. På 16 minuter i andra halvlek vände och avgjorde United matchen med två mål av Wayne Rooney (ett på straff) och ett av inhopparen Marouane Fellaini.

Sedan bytte Mourinho ut resten av startelvan.

– Jag ska försöka hjälpa laget och göra det jag kan: skapa chanser och göra mål. Jag tror att det kan bli mycket intressant, sade Zlatan.