Europas stjärnkockar laddar för fullt för tillfället inför EM som avgörs i Budapest.
– Det börjar kännas att det är allvar nu, säger Alexander Sjögren som representerar Sverige.
Bocuse d’Or Europe avgörs i veckan som kommer i Ungern. Och det är inte bara en Europatitel som står på spel i Ungern, de kockar som hamnar på de elva främsta platserna kvalar också in till kock-VM i franska Lyon nästa år.
I september i fjol blev det klart att det är Alexander Sjögren som ska försvara de svenska färgerna i EM. Och i november fick han veta att det är hjort och stör som är kött- respektive fiskråvaran i tävlingen.
Sedan dess har Alexander Sjögren och hans team arbetat intensivt med tävlingsrätterna.
– Det är process som pågår in i det sista. Nu är det mer eller mindre spikat, men i förra veckan höll vi fortfarande på att ändra vissa saker.
TT: Hur många gånger har du lagat rätter med hjort och stör nu?
– Det är väl mellan 35 till 40 som jag lagat upp rätterna inför mitt team som är här och smakar och bedömer.
– Men sedan står vi dagligen och testar vissa detaljer. Jag har säkert lagat huvudråvaran stör över hundra gånger.
Det svenska laget åker ner till Budapest på söndagen. Tävlingarna inleds på tisdag och under onsdagen är det upp till bevis för
Fakta: Vägen till EM |
Källa: Gastronomi Sverige. |