loadingAlexander Sjögren har förberett sig i flera månader inför kock-EM. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Alexander Sjögren har förberett sig i flera månader inför kock-EM. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Hälsa & Livsstil

Intensiv uppladdning inför kock-EM

TT

Europas stjärnkockar laddar för fullt för tillfället inför EM som avgörs i Budapest.

– Det börjar kännas att det är allvar nu, säger Alexander Sjögren som representerar Sverige.

Bocuse d’Or Europe avgörs i veckan som kommer i Ungern. Och det är inte bara en Europatitel som står på spel i Ungern, de kockar som hamnar på de elva främsta platserna kvalar också in till kock-VM i franska Lyon nästa år.

I september i fjol blev det klart att det är Alexander Sjögren som ska försvara de svenska färgerna i EM. Och i november fick han veta att det är hjort och stör som är kött- respektive fiskråvaran i tävlingen.

Sedan dess har Alexander Sjögren och hans team arbetat intensivt med tävlingsrätterna.

– Det är process som pågår in i det sista. Nu är det mer eller mindre spikat, men i förra veckan höll vi fortfarande på att ändra vissa saker.

TT: Hur många gånger har du lagat rätter med hjort och stör nu?

– Det är väl mellan 35 till 40 som jag lagat upp rätterna inför mitt team som är här och smakar och bedömer.

– Men sedan står vi dagligen och testar vissa detaljer. Jag har säkert lagat huvudråvaran stör över hundra gånger.

Det svenska laget åker ner till Budapest på söndagen. Tävlingarna inleds på tisdag och under onsdagen är det upp till bevis för

Fakta: Vägen till EM
  • Alexander Sjögren, 35 år, blev klar för Bocuse d’Or Europe i september i fjol när han vann den svenska uttagningen.
  • Den vinnande rätten var lamm som färserad rulle och sylta. Fänkålsvariation, tryfferad fårost, jordärtskocka och hällestadssvamp.
  • De som kockar som placerar bland de elva främsta i EM kvalificerar sig till kock-VM i franska Lyon 2017.

Källa: Gastronomi Sverige.

 

Mest lästa

Rekommenderat

loadingAlexander Sjögren har förberett sig i flera månader inför kock-EM. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Alexander Sjögren har förberett sig i flera månader inför kock-EM. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Hälsa & Livsstil

Intensiv uppladdning inför kock-EM

TT

Europas stjärnkockar laddar för fullt för tillfället inför EM som avgörs i Budapest.

– Det börjar kännas att det är allvar nu, säger Alexander Sjögren som representerar Sverige.

Bocuse d’Or Europe avgörs i veckan som kommer i Ungern. Och det är inte bara en Europatitel som står på spel i Ungern, de kockar som hamnar på de elva främsta platserna kvalar också in till kock-VM i franska Lyon nästa år.

I september i fjol blev det klart att det är Alexander Sjögren som ska försvara de svenska färgerna i EM. Och i november fick han veta att det är hjort och stör som är kött- respektive fiskråvaran i tävlingen.

Sedan dess har Alexander Sjögren och hans team arbetat intensivt med tävlingsrätterna.

– Det är process som pågår in i det sista. Nu är det mer eller mindre spikat, men i förra veckan höll vi fortfarande på att ändra vissa saker.

TT: Hur många gånger har du lagat rätter med hjort och stör nu?

– Det är väl mellan 35 till 40 som jag lagat upp rätterna inför mitt team som är här och smakar och bedömer.

– Men sedan står vi dagligen och testar vissa detaljer. Jag har säkert lagat huvudråvaran stör över hundra gånger.

Det svenska laget åker ner till Budapest på söndagen. Tävlingarna inleds på tisdag och under onsdagen är det upp till bevis för

Fakta: Vägen till EM
  • Alexander Sjögren, 35 år, blev klar för Bocuse d’Or Europe i september i fjol när han vann den svenska uttagningen.
  • Den vinnande rätten var lamm som färserad rulle och sylta. Fänkålsvariation, tryfferad fårost, jordärtskocka och hällestadssvamp.
  • De som kockar som placerar bland de elva främsta i EM kvalificerar sig till kock-VM i franska Lyon 2017.

Källa: Gastronomi Sverige.

 

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024