loadingZlatan Ibrahimovic. (Foto: Thibault Camus/AP/TT)
Zlatan Ibrahimovic. (Foto: Thibault Camus/AP/TT)
Utrikes

Hattrick av Ibrahimovic

TT

Ligatiteln är i hamn sedan länge. Skytteligan är en enmansshow.

Men Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ånga på i den franska ligan. Svensken gjorde tre mål när Paris Saint-Germain hemmabesegrade Nice med 4-1.

För PSG väntar på onsdag den första kvartsfinalen mot Manchester City i Champions League. Men tränaren Laurent Blanc ställde ändå upp en i stort sett ordinarie startelva mot Nice.

Det blev en föreställning på Parc des Princes med Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen: Brasilianske mittbacken David Luiz slog djupledsbollen som Ibrahimovic tog ner och sedan tryckte in ledningsmålet på ur snäv vinkel efter en kvart.

Hatem Ben Arfa kvitterade för Nice strax efteråt, men Ibrahimovic återställde ordningen då han dundrade in 2-1 på frispark i 34:e minuten.

David Luiz stack emellan med att nicka in 3-1 i början av andra halvlek innan Ibrahimovic fullbordade sitt hattrick. Adrien Rabiot avslutade en löpning på vänstersidan med att servera Ibrahimovic, som med ett behärskat vänsterskott förbi Yoan Cardinale i Nices mål satte 4-1.

Zlatan Ibrahimovic har därmed gjort 30 mål i ligan och leder skytteligan lika överlägset som PSG leder Ligue 1.

Niklas Hult spelade hela matchen på vänsterkanten i Nice och låg bakom en del inlägg.