loadingSvenske Marcus Ericsson körde på söndagen i mål som nummer nio, på Monzabanan i Italien. Foto: Bryn Lennon/Getty Images.
Inrikes

Ericsson nära personbästa på Monza

Anders Rastin, Epoch Times Sverige

Den svenske Formel 1-föraren Marcus Ericsson gjorde ett av karriärens bästa lopp när han körde in på nionde plats på klassiska Monza-banan i Italien.

Markus Ericsson från Kumla gjorde ett bra kval inför söndagens Formel 1-race på Monza. Hans kvaltid var den tionde bästa, men på grund av en incident där han hindrat konkurrenten Nico Hülkenberg straffades han och flyttades tillbaka två startplaceringar.

Efter en tät start blev Ericsson instängd i första kurvan men lyckades skickligt klara sig undan kollisioner och avancerade istället några placeringar direkt.

Ericsson låg under större delen av loppet på åttonde plats, men blev snöpligt omkörd av australiern Daniel Ricciardo precis före mållinjen.

– Att bli omåkt i sista kurvan är aldrig roligt, sade Ericsson till Viasat efter loppet.

Efter tredje poängplatsen i rad ligger Marcus Ericsson på en 17:e plats i årets Formel 1-cirkus. Foto: Mark Thompson/Getty Images.

Niondeplatsen innebar två sköna poäng för Marcus Ericsson och tredje poängplatsen i rad. Ericssons stall Sauber börjar nu etablera sig fint i Formel 1-cirkusen efter en motig start på säsongen. Stallkamraten Felipe Nasr kom på 13:e plats på Monza men ligger före Ericsson sammanlagt i VM-tabellen. Ericsson parkerar där på en 17:e plats för närvarande.

Vann loppet gjorde suveräne Lewis Hamilton från Storbritannien i sin Mercedes, före tysken Sebastian Vettel, Ferrari. Hamilton leder VM-sammandraget överlägset före just Vettel. Sju lopp återstår på årets säsong. Nästa lopp körs i Singapore 20 september.