loadingBitter förlust för Leksand och tränaren Per-Erik Johnsson. Arkivbild. (Foto: Ulf Palm/TT)
Sport

En period för mycket för Leksand

Epoch Times

Leksand var på väg att stjälpa Färjestad på bortaplan. Men till slut blev det seger för hemmalaget i Karlstad med 5-3 i lördagens SHL-möte.

Leksands tränare Per-Erik Johnsson och forward Johan Olofsson har båda förflutet i Färjestad. Nu höll de på att få vara med om en oväntad seger mot det gamla laget.

Det kunde ha stått mer än 3-3 till Leksand inför sista perioden, framför allt efter en stark andraperiod, som Färjestad ändå vann med 2-1.

Johan Olofsson har varit blek under säsongsinledningen, men visade klassen nu med en öppnande passning till Isac Skedungs 2-1-mål och sitt första mål för säsongen till 3-3 i slutet av andra perioden.

– En felträff mellan benen på målvakten, perfekt, säger Olofsson till C More.

Sista ordet blev dock Färjestads. Dubbelt upp. En stark tredjeperiod med två mål av Alexander Johansson och Linus Persson i snabb följd gav 5-3 och segern.

Tungt för jumbon Leksand, som återigen tappade spelet i slutperioden.

– Skit är det. Vi jobbar stenhårt och får vi medrull någon gång så vinner vi en sådan här match, säger en mycket besviken Per-Erik Johnsson i C More.

– De var bättre än oss i första och andra. I tredje perioden tycker jag vi visar god moral, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Färjestad tog sin sjätte seger, Leksand väntar på sin andra.