Cirque du Soleil

Cirque du Soleil
(Foto: AFP)

Ormmänniskorna Oyun-Erdene Senge och Ulziibuyan Mergen från Cirque du Soleil (Solens Cirkus) uppträdde i den nya showen ”Alegria” i Rom den 26 april 2006.

Alegria är spanska och betyder glädje, jubel eller glädjefest. Det är en resande produktion av Cirque du Soleil. Den handlar om hoppet och uthållighet. Huvudtemat i Alegria är maktmissbruk, vare sig det handlar om kungar, tyranner eller diktatorer. Showen ämnar att inspirera oss att bli bättre människor och att arbeta tillsammans med våra medmänniskor. Det är en glimt av det förgångnas fasor och framtidens stora möjligheter.

Cirque du Soleil har betecknats som ett modernt cirkus, som fokuserar lika mycket på handlingen som de häpnadsväckande uppträdandena. Cirque du  Soleil använder inte djur i sina uppträdanden utan tonvikten ligger på  människor som aktörer. Den använder element från gatu-uppträdanden, cirkus, opera, balett och rock musik. I konstutövandet ingår ormmänniskor, jonglerare, styrkeprov, clowner och trapetskonstnärer.

Artisternas kostymer är mycket färgglada och kreativa, dessutom använder inte Cirque du Soleil förinspelad musik; all musik spelas live.

Källa: AFP och Wikipedia

Gilla oss på Facebook!