loadingChokladkonsumtionen kopplas till en mindre risk att få stroke. (Foto: Emre Ogan/iStockphoto)
Chokladkonsumtionen kopplas till en mindre risk att få stroke. (Foto: Emre Ogan/iStockphoto)
Vetenskap

Chokladälskare löper mindre risk att få stroke

Helena Zhu, Epoch Times

Nu har chokladälskare ännu en ursäkt till att njuta av favoritgodiset. Enligt en analys av tidigare forskning kan den som äter choklad löpa mindre risk att få stroke.

Analysen gick igenom de enda tre studierna som gjorts på kopplingen mellan choklad och stroke.

En studie, omfattande 44 489 deltagare drog slutsatsen att de som äter en portion choklad en gång i veckan löper 22 procent mindre risk att få stroke än de som inte äter choklad alls. En annan studie, med 1169 deltagare, kom fram till att människor som äter 50 gram choklad per vecka löper 46 procent mindre risk att dö som följd av en stroke jämfört med de som inte äter choklad.

Choklad är rikt på antioxidanter, som kallas flavonoider, men forskningen har ännu inte visat om de har en skyddande effekt mot stroke.

– Det krävs mer forskning för att avgöra om choklad verkligen minskar risken för stroke, eller om det helt enkelt är vanligare bland hälsosammare människor att äta choklad, säger en av de två författarna till studien, Sarah Sahib från McMaster University i Hamilton, Kanada.

Forskarna kommer att presentera sin analys vid American Academy of Neurology’s 62:a årsmöte i Toronto den 10-17 april.

 

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29677/

Mest lästa

Rekommenderat

loadingChokladkonsumtionen kopplas till en mindre risk att få stroke. (Foto: Emre Ogan/iStockphoto)
Chokladkonsumtionen kopplas till en mindre risk att få stroke. (Foto: Emre Ogan/iStockphoto)
Vetenskap

Chokladälskare löper mindre risk att få stroke

Helena Zhu, Epoch Times

Nu har chokladälskare ännu en ursäkt till att njuta av favoritgodiset. Enligt en analys av tidigare forskning kan den som äter choklad löpa mindre risk att få stroke.

Analysen gick igenom de enda tre studierna som gjorts på kopplingen mellan choklad och stroke.

En studie, omfattande 44 489 deltagare drog slutsatsen att de som äter en portion choklad en gång i veckan löper 22 procent mindre risk att få stroke än de som inte äter choklad alls. En annan studie, med 1169 deltagare, kom fram till att människor som äter 50 gram choklad per vecka löper 46 procent mindre risk att dö som följd av en stroke jämfört med de som inte äter choklad.

Choklad är rikt på antioxidanter, som kallas flavonoider, men forskningen har ännu inte visat om de har en skyddande effekt mot stroke.

– Det krävs mer forskning för att avgöra om choklad verkligen minskar risken för stroke, eller om det helt enkelt är vanligare bland hälsosammare människor att äta choklad, säger en av de två författarna till studien, Sarah Sahib från McMaster University i Hamilton, Kanada.

Forskarna kommer att presentera sin analys vid American Academy of Neurology’s 62:a årsmöte i Toronto den 10-17 april.

 

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29677/

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024