Brottaravstängningen hävd

De båda brottartjejerna Helena Allandi och Ida-Theres Karlsson är inte avstängda från landslaget längre. Brottningsförbundets styrelse beslöt i kväll att upphäva sitt gamla beslut.

Det innebär inte att allt är frid och fröjd igen.

– Ida-Theres Karlsson och Helena Allandi är kallade till ett möte i Lidköping den 11 november där också förbundskaptenen Patrik Jansson ska vara med, säger Håkan Gustav, vice ordförande i Svenska brottningsförbundet till TT.

Från förbundets sida ska också ett par styrelseledamöter vara på plats och då ska man diskutera bland annat Karlssons och Allandis ”sociala kompetens” utanför brottarmattan.

Vad som händer om Karlsson och Allandi inte ger de svar förbundsstyrelsen anser man kan acceptera vill inte Gustav kommentera.

Det är Allandis och Karlssons kritik mot Jansson sedan han började som förbundskapten och ansvarig för damlandslaget som irriterat styrelsen. De båda har klart deklarerat att de inte tyckte Jansson var ett bra val, och den åsikten låg bakom deras förra avstängning sedan de i sista stund nobbat en landslagsresa till Frankrike.

Håkan Gustav och styrelsen trycker på att det inte är en rättighet för de aktiva att vara med i landslaget utan att uttagningarna är förknippade med krav, dels rent sportsliga men också vad förbundet väljer att beskriva som den ”sociala kompetensen”.

Gilla oss på Facebook!